Spartan, Chrome eklentilerini destekleyebilir

Microsoft'un IE'yi çöpe gönderecek olan yeni web tarayıcısının Chrome planı, şaşırtıyor!

Spartan'a Chrome dopingi!

Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı yeni web tarayıcısı Spartan'ı henüz kullanma şansımız olmasa da, birkaç aydır onun hakkında bilgiler gelmekte. Şimdiyse eklenti desteğiyle geleceği konuşulan tarayıcının bu özelliği nasıl sunacağı, biraz daha belli oldu.

Neowin'in kaynaklarına göre Microsoft, web tarayıcısını geliştiricilerin ilgisini çekecek bir hale büründürmek istiyor. Bu yüzden Spartan, Chrome eklentilerini kullanabilecek. Chrome eklentilerinin Spartan'da tamamen doğal olarak çalışıp çalışmayacağı şimdilik bilinmiyor, ancak eklentilerin geliştirilme biçimi Chrome'dakine oldukça benziyor.

Eklentiler arasındaki benzerlik, Windows 10'un bir yapısından çıkartılan ve Pastebin'e yüklenen WrapMsBrowserExtensionPageAndBackground.js dosyasında göze çarpıyor. Js dosyasının Chrome eklentilerine benzerliğinin yanında, dosya içerisinde Chrome'dan bahsediliyor olması dikkat çekici. Microsoft'un böyle bir yol izlemesi, geliştiricilerin eklentileri en baştan yazmak yerine Chrome'daki eklentilerini kolayca Spartan'a uygun hale dönüştürmesine izin verebilir.

Spartan'ın web tarayıcıları arasında nasıl konumlanacağını bu akşam 19:00'da başlayacak olan Microsoft etkinliğinde öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları