Steam'den yeni Windows kararı: Bu Windows'larda artık çalışmayacak

Pek çok hizmet gibi, Steam de eski Windows sürümlerine verdiği desteği sonlandıracağını duyurdu. İşte çok yakında Steam'in çalışmayacağı Windows sürümleri.

Steam'den yeni Windows kararı: Bu Windows'larda artık çalışmayacak

Diğer birçok hizmet gibi, PC oyun devi Steam de yakında Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 desteğini sonlandıracak. Bu büyük karar, Steam istemcisini bu eski işletim sistemlerinde çalışamaz hale getirecek ve kullanıcılar, Windows'un güncellenmiş bir sürümünü kullanmıyorlarsa oyun kitaplıklarına erişimlerini kaybedecekler.

Destek, 1 Ocak 2024'te sonlandırılacak ve Valve, “bu tarihten sonra Steam İstemcisi artık Windows'un bu sürümlerinde çalışmayacak. Steam'i ve Steam üzerinden satın alınan oyunları veya diğer ürünleri çalıştırmaya devam etmek için kullanıcıların Windows'un daha yeni bir sürümüne güncelleme yapması gerekecek” diyor.

Bu değişiklik, şirket tarafından en son Steam beta güncellemesinde duyurulmuştu. Beta sürümleri artık Windows 7, 8 veya 8.1 çalıştıran oyuncuları, destek sona ermeden önce daha yeni bir sürüme geçme veya yükseltme önerisi içeren bir “Kullanım Sonu” bildirimiyle uyaracak. Bu uyarının yakın gelecekte normal Steam istemcisinde de görülmesi bekleniyor.

Steam, Windows 7 ve 8 desteğini neden bitiriyor?

Valve, “Steam'deki en yeni özellikler, artık Windows'un eski sürümlerinde çalışmayan Google Chrome'un yerleşik bir sürümüne dayanıyor” diye ekleyerek bu değişikliğin arkasındaki temel sebebi açıkladı.

Valve'ın kendi anket verilerine göre, desteği sona eren üç işletim sistemi, Steam'in kullanıcı tabanının %1,86'sı tarafından kullanılıyor. Platformdaki toplam aktif hesapların %96,37'sini oluşturan Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğu, Windows 10 (%62,33) ve Windows 11 (%32,06) kullanıyor.