Steam, kırdığı yeni rekorlarla bir kez daha rakipsiz olduğunu kanıtladı

Steam, aynı anda platformda çevrimiçi olan ve aynı anda platform üzerinde oyun oynayan kullanıcı sayılarında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Steam’den rekor üstüne rekor geldi

Steam, tarihinde ilk kez 10 milyon eşzamanlı oyun içi oyuncuyu ve aynı zamanda 32 milyon eşzamanlı çevrimiçi oyuncuyu aşarak rekorlarla dolu bir hafta sonu geçirdi. SteamDB'ye (Valve'a bağlı olmayan bir veritabanı) göre Steam, 7 Ocak Cumartesi günü 10.082.055 aktif oyun içi oyuncu ve 32.186.301 eşzamanlı çevrimiçi kullanıcıyı - çevrimiçi olan ancak oyun oynamayan - görerek önceki kilometre taşlarını geride bıraktı.

Daha da etkileyici olansa Steam’in, SteamDB'nin Cumartesi günkü ilk duyurusundan bu yana eşzamanlı çevrimiçi kullanıcı rekorunu bir kez daha kırdı ve veritabanı, Steam’in tüm zamanların yeni zirvesi olan 33.078.963 kullanıcıya ulaştığını da bildirildi.

Steam, küresel Covid-19 salgınının başlangıcına denk gelen 2020'nin başından bu yana eşzamanlı çevrimiçi kullanıcılar için giderek artan bir şekilde rekorlar kırıyor. O yılın Mart ayına kadar platform, eşzamanlı kullanıcı için tüm zamanların rekorunu 20.313.451 ile kırmıştı ve Mart 2022'ye kadar 30 milyon kullanıcıyla yeni bir rekora daha ulaşmıştı.

Steam’de en popüler oyunlar

Platformdaki en popüler iki oyun çok da şaşırtıcı değil: Counter-Strike: Global Offensive, hafta sonu boyunca 1 milyondan fazla eşzamanlı oyuncuya ulaşarak tacı aldı ve DOTA 2 ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte, üçüncü sıradaki isim şaşırtıcıydı: Oynaması ücretsiz çok oyunculu bir oyun olan Goose Goose Duck.