Steven Spielberg, sürpriz bir filmle Star Wars ve Avengers'a meydan okuyacak

Sinemanın ünlü yönetmeni Steven Spielberg, büyük ses getireceğine inandığı yeni bir UFO filmiyle 2016'da vizyona girecek. Karşısında ise yeni Avengers ve Star Wars filmleri olacak...

Steven Spielberg, sürpriz bir filmle Star Wars ve Avengers'a meydan okuyacak

Steven Spielberg ünlü E.T. ve Indiana Jones filmlerini çekeli neredeyse yarım yüzyıl oluyor. Yönetmen geride kalan yıllar boyunca pek çok ünlü filmi yönetti ve büyük gişe başarıları elde etti. Ancak son filmlerinin beklendiği kadar ilgi görmediği de açık. Peki 2026'da vizyona girecek yeni filmiyle yeniden efsane bir filme imza atabilecek mi?

Spielberg'in açıklamalarına göre yönetmen, 15 Mayıs 2026 için sinema salonlarını rezerve etti bile. Bu tarihte yeni filmini beyaz perdede seyirci karşısına çıkaracak olan yönetmen aslında, 1 Mayıs'ta vizyona girecek olan Avengers ve 22 Mayıs'ta vizyona girecek olan yeni Star Wars filmlerinin arasında önemli de bir risk alıyor. Çünkü daha önce ismi duyulmamış, hayran kitlesi olmayan, sıfırdan oluşturulmuş bir öykü ile seyircinin karşısına çıkacak.

Filmin konusu, ismi, detayları henüz bir sır. Ancak filmin senaristi tanıdık; Jurassic Park ve War of the Worlds'ü Spielberg için yazan David Koepp senaryoyu bizzat Spielberg'in fikrine dayanarak yazıyor. İlk duyumlara göre de filmin bir UFO öyküsü olacağı anlaşılıyor ancak daha fazla detay yok.

Z kuşağı filme ilgi gösterecek mi?

Öte yandan sinema salonlarının giderek azalan müşterileri arasında önemli yer tutan Z kuşağının sinemadan beklentilerinin değiştiğini de unutmamak gerekiyor.

Önceki kuşakların efsanevi yönetmenleri veya oyuncuları Z kuşağı için fazla bir şey ifade etmiyor. Kore popçularını veya TikTok'ta izledikleri fenomenleri daha çok önemseyen Z kuşağı için eğlence dünyasında bu öğelere yakın duran içerikleri tüketmek daha fazla tercih ediliyor. Dolayısıyla Spielberg bu filmde aradığını bulamaz da sinemaya küser ve emekliye ayrılırsa, şaşırmayacağımızı da buradan vurgulamış olalım.