Tarayıcı devleri, kiminin daha hızlı olduğunu bulmak için bir araya geldi

Apple, Google, Microsoft ve Mozilla, en iyi tarayıcının hangisi olduğunu görebilmeniz için güçlerini birleştirerek ilginç bir ortaklığa imza attı.

Tarayıcı devleri, kiminin daha hızlı olduğunu bulmak için bir araya geldi

Masaüstü bilgisayarların, dizüstü bilgisayarların ve cep telefonlarının en yaygın kullanım alanlarından biri, kuşkusuz internette gezinmek. İnsanların bunu yapmak için kullanabileceği pek çok farklı tarayıcı alternatifi var. StatCounter’ın düzenli bir şekilde sağladığı en son internet tarayıcı kullanım istatistiklerine göre Google Chrome, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda en popüler tarayıcı olmaya devam ediyor.

Chrome’un popülerliğinin arkasında birçok farklı neden olabilir. Eğer temel olarak performansla ilgileniyorsanız ve hangi web tarayıcısını seçmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, web tabanlı kıyaslamalar da bulunuyor.

Elbette, bilgisayarlardaki her iş yükü gibi web tarayıcılarda gezinme de büyük ölçüde kullandığınız sisteme bağlı. Genel olarak internette gezinmenin cihazlarda ciddi bir iş yükü yaratmadığı düşünülse de, internet her geçen gün daha da karmaşık hale geliyor ve bu nedenle iyi bir deneyim için ihtiyaç duyulan sistem gücü de artıyor.

Ve şimdi Apple, Google, Microsoft ve Mozilla, kullanıcıların iyi bir PC veya telefona sahip olduğu varsayıldığında en iyi web tarayıcısının hangisi olduğunu belirlemelerine yardımcı olmak için Speedometer 3.0’ın en son sürümünü oluşturmaya yardımcı olmak üzere bir araya geldi. browserbench.org üzerinde yeni yapılan duyuru blog yazısında “Bu, Speedometer karşılaştırmasının veya herhangi bir önemli tarayıcı karşılaştırmasının, Blink/V8, Gecko/SpiderMonkey ve WebKit/JavaScriptCore gibi başlıca tarayıcı motorlarının her biri tarafından desteklenen sektörler arası bir işbirliği yoluyla geliştirildiği ilk seferdir” deniliyor. Yazı şöyle devam ediyor: “Speedometer 3’ün birincil hedefi, gerçek dünyadaki Web’i mümkün olduğunca yansıtmaktır, böylece bir tarayıcı, karşılaştırma testindeki puanını iyileştirdiğinde kullanıcılar bundan faydalanır.”

Speedometer 3.0’daki iyileştirmeler aşağıdaki şekilde özetleniyor:

  • Hem senkron hem de asenkron işler için iyileştirilmiş çalışma süresi ölçümü
  • Kullanım istatistiklerine göre güncellenmiş JavaScript kullanıcı arayüzü çerçeveleri
  • Karmaşık DOM (Belge Nesne Modeli) sürümlerinin dahil edilmesi
  • Haber sitelerindeki Tek Sayfa Uygulaması (SPA) içeriğinin performans testi
  • Kanvas oluşturma, grafik oluşturma ve gösterge panosu performans değerlendirmesi
  • JavaScript ve WYSIWYG kod düzenleyici performans değerlendirmesi