Tim Cook, Surface için bunları söyledi

Apple CEO'su Tim Cook, Microsoft'un tablet, Surface hakkında ağır konuştu...

Surface'e Apple yorumu!

Jobs'un yerine geçtiğinden bu yana şirketin ekonomik başarısını sürdüren Apple CEO'su Tim Cook, piyasaya yeni sürülen ürünlerin birbirlerini yutmasından endişelenmediğini söyledi.

Cook'un sözlerinin arkasında yatan cihaz ise büyük oranda Microsoft'un yeni Surface tabletiydi. Microsoft'un Windows 8 ve Surface RT tableti ile ilgili görüşleri sorulan Cook, tableti kullanmadığını söyledi. Ancak bu Cook'u Surface hakkında yorum yapmaktan alıkoymadı. "Onun hakkında okuduğumuz şeyler, taviz verilmiş, kafa karıştırcı bir cihaz olduğunu gösteriyor" diyen Cook, Apple'ın iPad'lerini Surface'den farklı bir yere koyduğunu belli etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem uçan, hem de yüzen bir araba tasarlayabilirsiniz, ancak sanırım bu araba her ikisini birden iyi bir şekilde yapamaz."

Cook, en zor şeylerden birinin "ürünün ne olduğuna karar vermek" olduğunu ve bu kararı iPad'de verdiklerini söylüyor.

Cook bunun yanında iPad Mini ve iPad 4'ün birbirinin satışlarını engellemeyeceğini düşünüyor. Cook'a göre müşterileri iPad mini, iPad 4, iPad 2 veya iPod touch arasında seçim yapabilir veya dördünü birden satın alabilir. Apple CEO'suna göre asıl kararı, bir "iCihaz" ile PC satın almak arasında vermek gerekiyor.

Okuyucu Yorumları