Titanik, dijital olarak ve tüm ihtişamıyla yeniden karşımızda

Atlantik okyanusunu geçmek üzere Avrupa'dan Amerika'ya çıkan dev transatlantik gemi Titanik ilk seferinde batmıştı. Şimdi bu efsanevi geminin içini merak edenler için, onu dijital olarak tekrar karşımıza getirdiler.

Titanik, dijital olarak ve tüm ihtişamıyla yeniden karşımızda

Titanik'in dijital rekreasyonu, ikonik gemiyi batmadan önceki haliyle ve tüm ihtişamıyla gösteriyor; onu merak edenleri kendine çekiyor. Elbette, Titanic II'yi inşa etmeyi planlayan Avustralyalı milyarderin de bu çalışmaya büyük ilgi gösterdiğini tahmin edebilirsiniz.

Titanic'in dev ölçeği ve ihtişamı, onu ilk gününde olduğu gibi, yüzyıldır bir efsane olarak yaşatıyor. Şimdi bu geminin dijital olarak oluşturulmuş iç yapısı da herkesi hayran bırakıyor.

ABD'li animatör Jared Owen tarafından YouTube 'da yayınlanan bu görüntü, Titanik'i 112 yıl önce Southampton'dan yola çıkmadan hemen önce göründüğü gibi her açıdan gösteriyor. Üstelik videonun Türkçe seslendirmesi de var, teşekkürler yapay zeka...

Yeni Titanic'te yolculuğa hazır mısınız?

Avustralyalı milyarder Clive Palmer 2027'de 'Titanic II''yi inşa etmiş olacak ve yeni gemi orijinal geminin özelliklerini taklit ederken, modern 21. Yüzyıl navigasyon ve güvenlik sistemlerini de içerecek. Onunla seyahat edip "acaba bu da batar mı?" heyecanıyla okyanusların ortasında farklı duygular yaşamak isteyen yolcular şimdiden Titanic II'den Intagram ve TikTok postları atmak için orijinal video mizansenleri hayal etmeye başladılar bile...