Tizen 2013'de piyasaya sürülecek

Android ve iOS'un güçlendiği pazara alternatif olmak isteyen Samsung'un yeni işletim sistemi geliyor

Beklenen cep çok yakında!

Samsung, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında üzerinde çalıştığı yeni akıllı cep işletim sistemi "Tizen"den ilk görüntüleri ortaya çıkarmış, onun özelliklerinden biraz bahsetmişti. Şimdi ise bu işletim sistemine sahip ilk telefonun 2013'de piyasaya sürüleceği söyleniyor.

1.2GHz çift çekirdekli ARM işlemci, 4.3 inch HD ekran dışında çok fazla özelliği bilinmeyen Linux tabanlı cebin, geçtiğimiz Eylül ayında, "yakın bir zamanda" piyasaya sürüleceğine dair dedikodular ortaya çıkmıştı. Ancak aradan birkaç ay geçmesine rağmen Tizen, henüz piyasaya sürülmedi.

Birkaç şirketin katkıda bulunduğu Tizen, Android'den daha açık bir mobil işletim sistemi olarak kabul ediliyor. İşletim sisteminin geliştirilmesindeki amaçlardan bir tanesi, "aşırı güçlenen" Android ve iOS'a bir alternatif sunmak.

2013'de Samsung ve ortağı Japon mobil sağlayıcısı NTT Docomo tarafından öncelikle Japonya'da satışa sunulması beklenen ilk cihazın, kısa bir süre sonra başka ülkelerde de mağazalardaki yerini alacağı konuşuluyor. Android, iOS, Windows Phone, potansiyel bir BlackBerry 10 ve Firefox OS karşısında Tizen'in işi çok da kolay olmayacak. Zira Samsung, daha önce Bada ile de şansını denemiş ancak başarılı olamamıştı.

Okuyucu Yorumları