TP-Link, VPN destekli yeni yönlendiricisi Archer AX55 Pro'yu satışa sundu

TP-Link, 2.5 Gigabit WAN/LAN girişine sahip ve VPN yazılımı yüklemeden uzaktaki sunuculara bağlanabilen yeni yönlendiricisini (router) satışa sundu.

TP-Link, VPN destekli yeni yönlendiricisi Archer AX55 Pro'yu satışa sundu

TP-Link, gigabit hızda internet bağlantısına sahip olanlar için yeni yönlendiricisini satışa sundu. 2.5 Gigabit WAN/LAN girişine sahip Archer AX55 Pro model yönlendirici, daha önce satışa sunulan AX55 modeliyle aynı özelliklere sahip. Yeni modelin tek farkı ise 2.5 Gigabit bağlantı desteğine sahip olması.

5 adet Gigabit girişi bulunan Archer AX55 Pro'da biri 2.5 G, biri 1 G olmak üzere WAN/LAN girişi, diğer üçü ise 1 gigabit LAN girişi yer alıyor. WiFi 6 teknolojili olan ürün, çift bant desteğiyle toplamda 3000 Mbps’ye varan kablosuz hızlara ulaşabildiğini iddia ediyor. Ayrıca cihaz, WiFi 6 ile gelen OFDMA teknolojisiyle donatılmış durumda. Kendi içerisinde VPN desteği bulunduran yönlendirici, hem VPN hem de sıradan internet bağlantılarını aynı anda çalıştırabilme özelliğine sahip.

TP-Link, cihazla birlikte ücretsiz gelen HomeShield güvenlik paketinde, gerçek zamanlı ağ taraması, ebeveyn denetimi ve cihazlara öncelik verme gibi özellikler yer aldığını belirtiyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar abonelik bedeli ödeyerek HomeShield Pro versiyonuna geçerek, DDoS saldırı önleme, IoT cihaz koruma gibi daha gelişmiş güvenlik özellikleri de alabiliyorlar. Tp-Link'in belirttiğine göre, HomeShield Pro’nun 1 aylık ücretsiz deneme sürümü mevcut ve isteyen kullanıcılar bundan yararlanabiliyor.

EasyMesh desteğine sahip olan Archer AX55 Pro, Türkiye’de 104,90 USD (KDV dahil) fiyatla satışa sunulmuş durumda.