Tüm zamanların en komik 8 oyunu!

Oynarken sizi gülmekten yerlere yatıracak, tüm zamanların en komik 8 oyununu seçtik!

En komik 8 oyun!

Oyun işi ciddi bir iştir, ancak bu oyun geliştiricilerinin ve oyun meraklılarının oyunları çok ciddiye alması gerektiği anlamına gelmiyor. YouTube'da sayısız komik oyun videosuna ve oyun "trollerine" rastlamanız mümkün. Elbette oyun geliştiricileri de kendi espri anlayışlarına sahipler ve bunu oyunlarına yansıtmaktan çekinmiyorlar. Bazı oyunlarda bu ince espriler olarak karşınıza çıkıyor, bazılarında ise şakayı adeta yüzünüze vuruyor. Hangi şekilde olursa olsun, aşağıdaki 8 oyun sizi eğlendirirken gülmekten de kırıp geçirecek.

Monkey Island serisi

Komik oyunlar deyip Monkey Island serilerini saymamak olmaz. Korsanlığa özenen ana karakteriniz Guybrush Threepwood ile neşeli saatler geçirmeye hazır olun.

Serinin içinden tek bir oyunu oynamak isterseniz, The Curse Of Monkey Island ile başlamanızı tavsiye ederiz.

GTA Vice City

Grand Theft Auto serisinin içinden seçim yapmak bizim için epey zor oldu. Ancak Vice City'de otomobil sürerken dinleyebileceğiniz radyolar, sizi defalarca güldürebilecek kadar iyi.

Grim Fandango ve diğerleri!

Grim Fandango ve diğerleri!

Grim Fandango

Monkey Island'ı sevdiyseniz, mutlaka oynamanız gereken bir oyun daha var: Grim Fandango. Oyunda bir ölüm meleği olan ve ruhları Land of the Dead'den Ninth Underworld'e taşıyan Manny'nin hikayesine şahit oluyorsunuz. Eski grafiklere sahip olsa da oyunda birçok espriye rastlayacak ve defalarca güleceksiniz.

Brutal Legend

Monkey Island ve Grim Fandango gibi bir başka Tim Schafer oyunu olan Brutal Legend, sizi çokça güldürecek bir başka oyun.

Sam & Max serisi

Dedektif bir köpeği ve hiperaktif, aynı zamanda bilge bir tavşanı konu alan bir oyunun komik olmama şansı var mı? Sam & Max Plunge Through Space gibi serinin ilk oyunları iyiydi, ancak 2006'da çıkan Sam & Max Save The World'den sonra eğlencenin dozu iyice arttı.

Saints Row: The Third ve fazlası!

Saints Row: The Third ve fazlası!

Saints Row: The Third

Bazı oyunlarda karşınıza komik bir şeyler çıkmasını beklememeniz, bunu kendiniz yapmanız gerekiyor. Saints Row: The Third de böyle oyunlardan bir tanesi. Third person shooter türündeki oyun, Tom Jones'un It's Not Unusual'ı ile dans etmenize veya çılgın kostümler giyip ortalığı dağıtmanıza izin veriyor.

Amateur Surgeon

Konsollarda olmasa da bir ameliyat oyunu olan Amateur Surgeon'ı bir çevrimiçi flash oyunu olarak oynayabilir veya mobil cihazınıza indirebilirsiniz. Eğer oyundaki espri türü hoşunuza gidiyorsa, ondan çok hoşlanacağınızı söyleyebiliriz. Aksi halde Amateur Surgeon nefret edeceğiniz bir oyun olabilir.

Octodad: Dadliest Catch

Aslında bir ahtapot olan karakteriniz, bir takım elbise içinde, insan kılığında gerçek kimliğini belli etmeden bir aileye bakmaya çalışıyor. Ve tüm bunlar için önce bir insan gibi yürümeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları