Türkiye'nin En Beğendiği Renkler Casper Via X40'ta

Casper, yeni akıllı telefonu VIA X40’ın renklerini Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri araştırma sonucunda belirlediklerini açıkladı.

Türkiye'nin En Beğendiği Renkler Casper Via X40'ta

Casper, yeni akıllı telefonu Casper VIA X40'ı geçtiğimiz aylarda kullanıcıların beğenisine sundu. Akıllı telefonun kullanıcılar tarafından en çok beğenilen yanlarından biri ise tasarımı ve renkleri oldu.

Casper VIA X40’ın renklerini geliştirirken kullanıcı deneyimlerinden aldıkları ilhamı aktaran Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, “Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz araştırma sonucunda, kullanıcıların trendlerini ve beklentilerini net bir şekilde belirledik. Global trendler ve pazarlama ekibimizin çalışmaları sonucunda Türkiye’de en beğenilen renk seçeneklerini tespit edip, bu renkleri ürünlerimize entegre ettik. Kullanıcılarımızın akıllı telefonlarını hayatlarının her alanında kullandıklarını ve performansı kadar tasarımı ve renginin de onlar için çok önem taşıdığını biliyoruz. Bu doğrultuda tüketicilerimizin beğenilerini karşılamak adına Casper VIA X40 için VIA Beyazı, Gece Siyahı ve Gece Mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle beğenilerine sunduk.” açıklamasında bulundu.

Casper, VIA X40’ın Gece Mavisi, Gece Siyahı ve VIA Beyazı olan 3 farklı rengi için telefonun parlak ve mat ahenginden ilham alındığını belirtiyor. Gövde ise özel bir 3D Glass tasarımdan oluşuyor. Telefon, 6.67’ inç boyutunda FHD+ AMOLED bir panele sahip. Ekran, 120 hz yenileme hızı ve 500 nit parlaklık seviyesiyle geliyor.

Kamera tarafında Casper VIA X40, Arcsoft yapay zeka destekli yazılımı ile donatılmış durumda. Telefondaki 50MP gana kameraya, 5MP geniş açı kamerası ve 2MP makro kamerası eşlik ediyor. Ayrıca karanlık ortamlar için bir ‘Ultra Gece Modu’ bulunuyor. Ön tarafta ise yapay zeka destekli 24MP selfie kamerası mevcut.

Casper VIA X40, gücünü 2.2Ghz CPU performansına sahip MediaTek Helio G99 işlemcisinden alıyor. Diğer özellikler arasında 8GB RAM’e ek olarak 8GB VRAM desteği bulunurken, 256GB kapasitede depolama alanı bulunuyor. Bu depolama alanı, 84.000 fotoğraf, 26 saat 1080P video kaydı veya 48 saat 720P video saklanmasına olanak tanıyor. Ek olarak hafıza, micro SD özelliği sayesinde de 1TB daha artırılabiliyor.

5000 mAh yüksek batarya kapasitesi ile uzun bir kullanım ömrü vadeden Casper VIA X40, NFC ve hızlı şarj desteği ile geliyor. Telefonun kutusundan ise çizilme ve darbelere karşı telefonlarını korumak amacı ile darbeye dayanıklı ekran filmi, şeffaf silikon koruma kılıfı, 33 Watt hızlı şarj adaptörü ve Type-C kablo çıkıyor.