TV satın alırken en çok bunlara dikkat edin

Yeni bir TV alacaksınız, ancak kafanız tam anlamıyla çorba oldu... Sıkılmayın, bu yazımızı okuyun!

TV alırken bunlara dikkat!

Yeni bir televizyon alırken LED, LCD, Plazma, 55 inç, 60 inç, akıllı/az akıllı gibi kafanızı karıştıracak birçok konu var. Bu yazımızda bir TV alırken nelere bakmanız gerektiğini sizlere göstererek, seçeneklerinizi elemenizde size yardımcı olmayı umuyoruz.

Doğru televizyonu nasıl seçmeli?

Öncelikle ne kadar büyük bir TV satın almak istediğinize karar vermelisiniz. Birçok kullanıcı, yeni bir TV satın aldıktan sonra "daha büyüğünü alabilirdim" diyor. Dolayısıyla TV'nizden ne kadar uzakta oturduğunuzu hesaba katarak kaç inç'lik bir TV'ye ihtiyacınız olduğunu düşünmenizde fayda var.

Yeni TV'nizin boyutunu belirledikten sonra sırada iyi bir görüntü kalitesi elde etmek var. Üreticilerin sağladığı "kontrast oranı" gibi değerlerin büyük oranda abartılı ve işe yaramaz olduğunu aklınızda bulundurun ("kontrast oranı" görüntü kalitesi için en önemli değerlerden, ancak üreticinin söylediği rakamlara hemen kulak asmayın). TV'lerin görüntü kalitesini bir mağazada değerlendirmeniz de sağlıklı olmayabilir, zira TV'ler düzgün bir biçimde ayarlanmamış olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey, gözünüze kestirdiğiniz TV'lerin bağımsız incelemelerini internette araştırmak ve okumak. İncelemelerdeki ortak noktalara özellikle dikkat etmelisiniz.

LCD, Plasma ve LED arasında seçim yapmak konusunda ise söylenecek çok şey var. Buradaki yazımızın seçiminizi kolaylaştıracağını düşünüyoruz.

İşlevleri ve alışverişte dikkat etmeniz gerekenler

İşlevleri ve alışverişte dikkat etmeniz gerekenler

Boyut, performans ve teknoloji konusunda kararınızı verdiniz ve TV'nizin yaklaşık yüzde 90'ını belirlediniz. Şimdi geriye TV'nizin hangi işlevlere sahip olacağını belirlemek kaldı. Uç nokta TV'lerin hepsinde 3D ve Smart TV özellikleri var. Uç nokta bir TV'ye para harcamaktan yana değilseniz, Smart TV ve diğer ek işlevlerden vazgeçerek paradan bir miktar tasarruf edebilirsiniz. Orta fiyat seviyelerinde kendinize uygun, çok iyi modeller bulmanız mümkün.

Alışveriş

TV'nizi bir mağazadan satın alacaksanız, birkaç şeyi aklınızda bulundurmanızda fayda var. Mağazanın TV'lerden çok az kar elde ettiğini unutmayın. Dolayısıyla mağazalar size Soundbar ve ev sinema sistemleri gibi kar marjı yüksek ürünleri satmak isteyeceklerdir.

Bir TV satın alırken genellikle bir ses sistemi de satın almanız gerekecektir. Bugünkü birçok TV'nin ses sistemi, yeteri kadar yüksek ve güçlü bir ses sunamıyor.

Bunun yanında pahalı HDMI kablolarına dikkat edin. Mağaza çalışanı size pahalı TV'nizin ucuz bir HDMI kablosuyla çalışmayacağını söylüyorsa, size doğru söylemediğinden emin olabilirsiniz. 3 dolarlık bir kablo ile 100 dolarlık bir kablodan alacağınız görüntü, tam olarak aynıdır.

Ek garantilere de dikkatle yaklaşmanızı öneriyoruz. TV'ler, genellikle son derece dayanıklı ürünler. Sorunlar genellikle TV'nizi ilk aldığınızda meydana gelir ve bu durumda genellikle TV'nizi geri götürerek onu değiştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları