Elon Musk'a yeni Twitter şoku: Sosyal ağın şu anki değeri tam bir hayal kırıklığı olabilir

Elon Musk'ın tüm çabalarına rağmen, Twitter için işler iyi gitmiyor. Yeni bir rapor, Twitter'ın Elon Musk'ın ödediğinin sadece üçte biri değere sahip olabileceğini söylüyor.

Musk'a yeni Twitter şoku: Değeri hayal kırıklığı olabilir

Geçtiğimiz Ekim ayında Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşma imzaladı. O sırada, birçok kişi bu fiyatın çok yüksek olduğunu düşünüyordu. Musk da kendisi ve ortak yatırımcılarının sosyal medya platformu için fazla ödeme yapmış olabileceklerini itiraf etti. Yine de, satın alımını, cömert tahminine göre en sonunda 250 milyar dolar değerinde olabilecek bir “her şey” uygulamasına dönüştürmeye kararlıydı.

Altı aydan biraz fazla bir süre sonra şimdi, Musk’ın emeğinin meyveleri yalnızca karşılığını vermemekle kalmıyor, aynı zamanda Twitter’ın piyasa değerini ters yöne doğru itiyor gibi görünüyor. Finansal hizmetler devi Fidelity, bu hafta yayınladığı aylık açıklamasında, mikroblog sitesinin Musk’ın başlangıçta ödediği miktarın yaklaşık yüzde 33’ü değerinde olduğunu tahmin etti. Bu tahmin, Twitter’ın şu andaki değerinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu öneriyor. Fidelity, şirketteki kendi hissesinin düşüşüne dayalı bir değerlendirme yaptığını belirtiyor.

Fidelity’nin değerlendirmesini ilk olarak bildiren Bloomberg, “Fidelity'nin yeni, daha düşük değerlemesine nasıl ulaştığının veya şirketten kamuya açık olmayan herhangi bir bilgi alıp almadığının net olmadığını” belirtiyor.

Ancak, bu bilginin kaynağı ne olursa olsun, sonuç olarak yapılan tahminin pek iyi gözükmediği rahatlıkla söylenebilir. Musk’ın liderliği altında Twitter, insanların profil doğrulaması için ödeme yapmasını sağlamak için pek sevilmeyen bir seçenek de dahil olmak üzere birkaç ilginç gelir yöntemi aradı. Ayrıca Twitter, maliyetlerini azaltmak için işgücünün büyük bir bölümünü de işten çıkardı, ancak platform, reklam gelirindeki büyük düşüş de dahil olmak üzere başka mali sorunlarla karşılaştı.

Musk’ın kendisi de Twitter’ın mali durumunun pek iyi olmadığının farkında gibi görünüyor. Mart ayı sonlarında, milyarderin Twitter’ın o sırada yaklaşık 20 milyar dolar değerinde olduğunu, yani başlangıçta ödediği miktarın yarısından daha az değere sahip olduğunu düşündüğünü gösteren bir not internete sızmıştı.