Twitter'ın yeni silahı hazır!

Twitter, bir yeniliği daha test etmeye başladı. Twitter kullanıcıları artık...

Twitter'ın yeni silahı hazır!

Twittter, Facebook'la rekabetinde bir özelliğini daha devreye sokmaya çalışıyor. Twitter'ın test etmeye başladığı yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, hashtag'ler sayesinde iletilere müzik ve video ekleyebilecekler. Yeni yetenek, kullanıcı hashtag yazarken, o hashtag için etiketlenmiş olan video ve müzik parçalarını bir pop-up ile kullanıcının karşısına çıkaracak.

Bazı iOS kullanıcılarının karşısına çıkan pop-up'a göre, kullanıcılar #amillionwaystodieinthewes hashtag'ini yazmaya başladıklarında Seth McFarlane'in yeni filmi Batıda Ölmenin Bir Milyon Yolu hakkındaki video kliplerden oluşan tavsiyeler alıyorlar.

Eğer bir klip seçilirse, bu video Tweet'in içinde beliriyor. Böylece kullanıcı, 140 karakter sınırı içinde link kullanmak zorunda kalmadan Tweet'ine video eklemiş oluyor. Elbette şimdilik test aşamasında olan özellik başka hashtag'ler ile çalışmıyor.

Twitter'ın, hashtag'lere video ekleme özelliğini kullanıcılara açıp açmayacağı ya da ne zaman açacağı şimdilik bilinmiyor ancak bu özelliğin, reklam verenlere açılacağı kesin. Böylece örneğin, Game of Thrones'un yayıncısı, yeni bölümün reklamlarını hashtag'ler ile daha etkin yapabilecek.

Okuyucu Yorumları