Twitter, yeni özelliği ile şimdi de LinkedIn'in pastasından bir ısırık almaya çalışacak

Yeni bir iddiaya göre Twitter, iş bulmak isteyenler için "Twitter Hiring" adında bir özellik üzerinde çalışıyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da kanıtlar, Elon Musk'ın sosyal medyasının LinkedIn'e rakip olabileceğine işaret ediyor.

Twitter, şimdi de LinkedIn'e rakip oluyor

İş bulmak söz konusu olduğunda pek çok kişinin aklına profesyonel sosyal ağ LinkedIn gelse de, Twitter gelecekte iş aramak için de bir mecra haline gelebilir. Search Engine Journal, Elon Musk'ın sahibi olduğu şirketin doğrulanmış kuruluşlar için Twitter Hiring adlı yeni bir iş ilanı özelliği üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Twitter'dan şu an için resmi bir açıklama yok, ancak @TwitterHiring adında yeni bir hesap oluşturulduğu dikkat çekiyor. Temmuz 2023'te oluşturulan doğrulanmış hesabın 5.000'den fazla takipçisi ve sıfır tweet'i var. Söylenenlere göre, Workweek gibi bazı kuruluşlar bu özelliğe erişebildi ve iş ilanları yayınlayabildi.

Uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından yayınlanan bir ekran görüntüsüne göre Twitter Hiring, kuruluşların beş adede kadar iş ilanı yayınlamasına izin verecek. Bu ilanlar, kuruluşun profilini ziyaret eden tüm kullanıcılar tarafından görülebilecek.

Twitter'ın Doğrulanmış Kuruluşlar aboneliğinin aylık fiyatı 1.000 dolar. Ancak ekran görüntüsüne ve Workweek CEO'su Adam Ryan'a göre şirket, iş ilanları özelliğini ekstra bir ücret ödemeden sunacak.

Bununla birlikte, Twitter Hiring birdenbire ortaya çıkmadı. Musk, Twitter'da bir arkadaşlık uygulaması olup olmayacağını soran bir kullanıcıya "İlginç bir fikir, belki iş de olabilir" yanıtını vermişti. Ayrıca, sosyal medya şirketi bu yılın başlarında Musk'ın liderliğinde ilk büyük satın almasını gerçekleştirerek iş bulma şirketi Laskie'yi satın almıştı.

Son haberlere göre Twitter, reklam gelirlerinin bir kısmını belirli içerik oluşturucularla paylaşmak üzere yeni bir program başlattı. Dahası, geçtiğimiz aylarda Twitter Blue ücretli aboneliğini yeniden başlatmak ve API erişimi etrafında sıkı bir ödeme duvarı oluşturmak gibi para odaklı kararlar aldı.