Twitter yeni özelliğini duyurdu: Uygulamaya görüntülü ve sesli arama desteği geliyor

Sosyal medya devi Twitter, Threads'in de sahneye çıkmasıyla artan rekabette geri kalmak istemiyor. Bu yüzden, birçok üyesinin uzun zamandır istediği yeni bir özelliği nihayet sunmaya karar vermiş gibi görünüyor.

Elon Musk, görüntülü ve sesli aramaya nihayet evet dedi

Twitter'da Kıdemli Ürün Tasarımcısı olarak görev yapan Andrea Conway, kendi Twitter hesabından kullanıcıların bir kişiye DM gönderdikten sonra sesli ya da görüntülü aramaya geçebileceklerini gösteren bir görsel paylaştı.

Eğer bu özellik yakında gelecekse, büyük ihtimalle aylık 8 dolar olan Twitter Blue aboneleri için ekstra bir hizmet olacak. Twitter'ın şu sıralar iyi bir reklama ihtiyacı var. Platform, insanların günlük okuyabilecekleri gönderi sayısını sınırlamak gibi saçma kararlarla son günlerde birçok kullanıcısını kızdırdı. Ayrıca Ağustos ayında şirketin TweetDeck özelliğini yalnızca doğrulanmış Twitter Blue aboneleri kullanabilecek.

Meta bu hafta başında Threads adlı Twitter rakibini piyasaya sürdü. Twitter, Meta'nın Threads'i kurmak için Twitter'ın ticari sırlarını kullanarak eski Twitter çalışanlarını işe aldığını iddia ediyor. Meta bu iddiaları reddetti ancak bu durum Twitter'ı Meta'ya karşı dava açmakla tehdit etmekten alıkoymadı.