Uber-Linux işbirliği pek çok yeniliğe gebe!

Uber, Linux ile yeni bir işbirliğine imza attı. Peki bu işbirliğinden neler beklemeli?

Uber ve Linux'dan Dev İşbirliği!

Linux Vakfı, teknoloji dünyasında büyük ses getiren açıklamasında "Uber"in yeni "Gold" üyelerinden biri olduğunu duyurdu. Duyuruya göre sektörün iki dev ismi; açık kaynak işbirliği ve inavasyon gibi alanlarda geniş çaplı işbirliği yapacak. Uber, Linux Vakfı ile işbirliği yapmaya karar veren yeni bir dev şirket. Deutsche Telekom, Valve ve Microsoft gibi zirvedeki markalar da Linux Vakfı ortak çalışmaya karar vermişti.

Uber'in Linux Vakfı'na katılmasının en önemli nedenlerinden biri, geliştirdiği otomobillerin "açık kaynak koduna erişmelerini sağlamak" yönünde. Linux Vakfı; Yapay Zeka ve Otonom araç teknolojileri için biçilmiş kaftan.

Linux Vakfı'nın üst düzey yöneticisi Jim Nemlin yaptığı açıklamada "Uber yıllardır açık kaynak çalışmalarında aktif rol üstleniyor. Jaeger ve Horovod gibi şirketler için büyük projeler geliştiriyor. Uber'i, Linux Vakfı Topluluğu'nda görmekten onur duyuyoruz. Bulut teknolojilere, yapay zekaya, veri görselleştirmeye ve günümüzde işletmeler için kritik öneme sahip diğer teknolojilere açık çözümler geliştirmeye devam ederken onların uzmanlıklarından faydalanacağız. Uber'e minnettarız." ifadelerini kullandı.

Uber CTO'su da bu övgülere karşılık verdi. CTO Thuan Pham, "Açık kaynak teknolojisi, Uber çekirdek hizmetlerinin çoğunun belkemiği konumunda. Mimari olgunlaştıkça Uber güçlenecek. Linux Vakfı sadece önemli açık kaynaklı projelere ev sahipliği yapmakla kalmıyor; aynı zamanda Uber gibi şirketlerin bu teknolojileri geliştirmek için birlikte çalışacakları açık bir ortam yaratıyor. Açık kaynak topluluğuyla daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz. Bu birliğe katıldığımız için onur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Uber, Linux Vakfı'na sadece geliştirilmiş teknolojiler konusunda değil, yıllık 100.000 dolar ödeyerek de destek verecek.

Okuyucu Yorumları