Eğer bir süredir kullanmadığınız ve oyunlarla dolu bir Ubisoft hesabınız varsa, hemen harekete geçin

Ubisoft nedeni belli olmayan bir kararla, aktif olmayan hesapları silmeye karar verdi. Üstelik satın aldığınız tüm oyunlar da yok olup gidiyor. Fakat Ubisoft, yaptığı açıklamada bu durumdan kaçınmak için yapmanız gerekeni de açıkça belirtti.

Dikkat: Ubisoft, sizin de hesabınızı silebilir!

Bir süredir kullanmadığını Ubisoft hesabınızda çok sayıda oyun mu var? O halde e-postanıza göz atmanızı öneriyoruz. Çünkü bunu yapmazsanız, hesabınızın ve onunla birlikte tüm oyunlarınızın silindiğini görebilirsiniz.

Ubisoft'un Twitter kullanıcısı PC_enjoyer'a önümüzdeki 30 gün içinde hesabına giriş yapmaması ve "Hesap Kapatmayı İptal Et" bağlantısına tıklamaması halinde hesabının ve ona bağlı oyunların silinebileceğini söylediği bir e-postayı gösteren sosyal medya gönderisine göre durum böyle.

İlginç bir şekilde, Ubisoft'un kendi onaylı destek ekibi, Twitter hesabına yanıt olarak; bağlantıya tıklamaları halinde hesaplarının ve oyunlarının güvende olacağına dair güvence verdi.

Ancak gönderinin yorumlarında yer alan bazı kişiler için iş işten geçmişti. Bir kişi, satın aldığı tüm Ubisoft oyunlarının artık kullanılamaz olduğunu belirtti. Başka bir kullanıcı ise, e-posta servisi kapandığı için artık hesabındaki e-posta adresine erişimi olmadığını ve hesaptaki CD Anahtarlarına erişim sağlayamadığını söyledi.

Ubisoft her iki oyuncuyu da hesaplarını kurtarmak için yardım almak üzere iletişime geçmeye davet etti. Hesap silme sorunu hakkında iletişime geçen diğer oyunculara Ubisoft'un "aktif hesapları kapatmadığı" söylendi, ancak "aktif" tutmak için hesabınıza ne sıklıkta giriş yapmanız gerektiğinden kimse tam olarak emin değil.