Uçaklarıyla başı dertte olan Boeing, gözünü uçan otomobillere dikti

Uçaklarıyla yaşadığı büyük sorunlara rağmen Boeing, gözünü uçan otomobillere dikti. Şimdi herkes, güvenilirliğini büyük ölçüde yitiren şirketin uçan otomobilleri ile bu güveni yeniden kazanıp kazanamayacağını merak ediyor.

Uçaklarıyla başı dertte olan Boeing, gözünü uçan otomobillere dikti

Ünlü uçak üreticisi Boeing’in adı, son yıllarda sıklıkla uçak kazaları ve arızalarıyla gündeme geliyor. Ancak görünene göre bu durum, şirketin çok büyük hedeflerle otomotiv sektöründe genişlemesine engel olmayacak.

Boeing CTO’su Todd Citron’un Nikkei ile yaptığı bir görüşmede söylediğine göre şirket, bu on yıl içerisinde Asya’da kendi uçan otomobil işini başlatmak istiyor. Bildirilene göre bu genişlemenin arkasındaki fikir, “bölgenin trafik sorunlarıyla mücadele eden şehirlerindeki hızlı, kısa mesafe yolculuk talebini” karşılamak.

Japonya’nın Nagoya şehrinde Perşembe günü bir Boeing ArGe merkezi şimdiden açılmış durumda ve uçan otomobiller için çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağı ve ilerletileceği tahmin edilebilir. Yine de, şirketin itibarının şüphede olduğu ve çoğu kişinin şirketin uçaklarına bile şüpheyle baktığı bu yıllarda uçan otomobillerine ne kadar talep olacağı tartışılabilir.

Boeing bu alandaki hedeflerini bildirmiş olsa da, uçan otomobilleri hedefleyen tek şirket değil. Örneğin Japonya merkezli SkyDrive ve Almanya merkezli Volocopter gibi yeni şirketler de 2025 Osaka Dünya Fuarı’nda kendi hava taksisi hizmetlerini tanıtmaya hazırlanıyor.