Ücretli Windows 10'dan ilk ay raporu!

Ücretsiz geçiş imkanın bitmesi, bakın Windows 10 kullanım oranlarını nasıl etkiledi...

Ücretli Windows 10'dan ilk ay raporu!

Yeni bir aya başlangıç yapmamızla birlikte, Windows 10 verileri de en güncel haliyle kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre, birçok kişinin düşündüğünün aksine, ücretli hale gelmesine rağmen, Windows 10'a geçiş hızında herhangi bir yavaşlama söz konusu değil.

Windows 10 için, Temmuz ayının sonu itibariyle ücretsiz yükseltme olanağı sonlandırılmıştı. Bu durum da doğal olarak beklentileri, işletim sisteminin benimsenme oranı hızının düşeceği yönünde şekillendirmişti.

Fakat Netmarketshare tarafından yayınlanan verilere göre Windows 10 halihazırda işletim sistemi pazarının yüzde 22.9'unu elinde bulunduruyor (Windows 7, yüzde 47.25'le hala zirvede, Windows 8/8.1'in oranı ise yüzde 9.74). Temmuz'daki veriler Windows 10 için yüzde 21.13'lik bir pazar payı gösteriyordu. Bu da Ağustos ayı dahilinde yüzde 1.86'lık bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Haziran'dan Temmuz'a geçişte yüzde 1.99'luk bir artış yaşandığını düşünürsek, ücretsiz geçiş imkanı bittikten sonra benimsenme oranlarında pek de bir değişiklik olmadığı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları