Ultra geniş açılı fotoğraflar nasıl çekilir?

Yakın mesafeden ultra geniş açılı fotoğraflar çekmek için profesyonel ekipmanlara veya profesyonel fotoğrafçı olmaya gerek yok.

Geniş açılı fotoğraflarda usta

Akıllı telefonlarda ultra geniş açılı fotoğraflar çekmek elbette hayal değil; bu alanda çok sayıda örnek var ancak yeni gelen Mate 20 Pro, ultra geniş açılı fotoğraf çekimlerinde çıtayı bir basamak daha yukarı taşıyor. Peki Huawei, Mate 20 Pro ile bunu nasıl başarmış?

Mate 20 Pro, kameralarıyla ünlü bir akıllı telefon. Her biri farklı bir fonksiyon sunan 3 arka kameranın yer aldığı telefonda, böylece genel çekimlerin yanı sıra uzak mesafeli ve geniş açılı kameralarıyla yüksek zumlu kareler, geniş açılı fotoğraflar ve makro senaryolar mümkün hale gelebiliyor.

Geniş açılı manzara fotoğrafları için

Geniş açılı manzara fotoğrafları için

Mate 20 Pro'da farklı senaryolar için tasarlanmış 40 MP ana RGB lens yer alıyor. Bununla günlük fotoğraflarda harika detaylar yakalanırken, ayrıca 8 MP telefoto lens ile uzak mesafeli çekimlerde hızlıca 3x ve 5x kayıpsız yakınlaştırma seçeneklerine kavuşabiliyorsunuz. Telefonda yer alan 0.6x'lik özel çekim modu sunan 20 MP Leica Ultra Geniş Açılı Lens ise, geniş açılı manzara fotoğraflarında ve makro çekimlerde kullanılıyor.

Özellikle sonda bahsettiğimiz Leica Ultra Geniş Açılı Lens ile dar alanlarda bile etkileyici bir perspektif yakalayabiliyorsunuz. Bu da daha önce kullandığınız akıllı telefonlarda yaptığınız fotoğraf çekimlerinde bir türlü sağlanamayan detay ve alan kazanımı anlamına geliyor. Bunu daha açıklayıcı olarak ifade edersek: Daha dar açıdan yaptığınız fotoğraf çekimlerinde, daha fazla görüntüyü kareye sığdırabiliyorsunuz.

Anılarınız sizi her zaman içine çekecek

Anılarınız sizi her zaman içine çekecek

Bilindiği gibi Mate 20 Pro'nun ekranı 19.5:9 görüntü oranı sunuyor. Monitör ve televizyonlara baktığımızda ise trendin ekran genişliğine doğru kaydığını görüyoruz. Bu anlamda daha geniş görüntü, daha etkileyici görsellik anlamına gelirken, karşısındaki izleyiciyi de daha fazla içine çekebiliyor. Mate 20 Pro'nun ultra açılı lensi ile çekeceğiniz fotoğraflar da bunu sağlayacak ölçüde detay zenginliğine sahip olabiliyor. Dolayısı ile Mate 20 Pro'nun geniş açılı lensi ile yaptığınız çekimlere ister telefonun ekranından bakın, ister geniş ekranlı monitör veya televizyonunuzda görüntüleyin, anılarınız her an sizi içine çekecek ölçüde canlı olacak.