"Ultra İnsan Gücü" verdiğini iddia eden yüzük, resmi olarak tanıtıldı

Ultrahuman isimli bir şirket, kullanıcına “ultra insan gücü” vereceğini söylediği akıllı yüzüğü Ultrahuman Ring’i satışa çıkardı.

“Ultra insan gücü” veren yüzük

Fitness sektöründe teknoloji ürünleri üreten yeni bir şirket olan Ultrahuman, kullanıcılara “ultra insan gücü” vereceğini iddia ettiği bir akıllı yüzüğü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dünyanın ilk metabolizma takibi yapan yüzüğü olarak anılan Ultrahuman Ring, gerçek zamanlı derinlemesine metabolik takip yapabiliyor, vücuttaki hayati değeler ve metabolizma arasındaki bağlantıyı çözümleyebiliyor ve vücut taraması gerçekleştirebiliyor. Bu alandaki ilk yüzük Ultrahuman Ring değil. Daha önce Oura Ring ile de tanışmıştık. Fakat Ultrahuman Ring, Oura Ring’in özelliklerini bir adım öteye taşımayı amaçlamasıyla fark yaratıyor. Ancak elbette bu, şirketin iddiası.

Ultrahuman Ring’in üzerinde de Oura Ring’de olmadığı gibi ekran bulunmuyor, ayrıca haptic geri bildirimde de bulunmuyor. Şirket, bunun sebebinin insanları bildirimlerle sıkmak istemedikleri için kasıtlı bir seçim olduğunu söylerken, kullanıcıların tüm verilerini Ultrahuman uygulaması üzerinden takip edebileceklerini ifade ediyor.

Ultrahuman Ring, uyku aşamalarını, kalp atış hızını, kalp atış hızı değişimlerini ve vücut ısısını izleyebilirken, tek esprisi de bu değil. Kullanıcıların yeme içme alışkanlığını da takip edebilen Ultrahuman Ring, glikoz monitörüne sahip. Ultrahuman M1 isimli vücut yaması ile eşleştirildiğinde şeker takibi de yapabiliyor.

Yüzüğün yapısı ise “savaş uçağı” alüminyuma ve ekstra dayanıklılık için tungsten karbür kaplamadan oluşuyor. Böylece Ultrahuman Ring sahipleri yüzüğü parmağından çıkartmadan, ağırlık kaldırma ve kürek çekme gibi yüzük üzerine yüksek yük bindirecek tüm faaliyeti gerçekleştirebiliyor. Ancak bu gibi ağır yük durumlarında yüzüğün parmağa uygulayacağı baskı ne şiddette olur, bunu ancak deneyebilirsek söyleyebiliriz.

Ultrahuman Ring’in pil ömrü ise Oura Ring ile aynı. Tek şarjla 4 ila 6 gün arası pil ömrüne sahip olan Ultrahuman Ring, 4 farklı renk seçeneği ile 299 dolar fiyattan ön siparişe sunulmuş durumda.