USB belleğinizi korumanın 3 yolu

USB belleğinizin içindekilere sizden başkasının ulaşmasını istemiyorsanız, işte 3 basit yol!

USB belleğe maksimum koruma!

USB bellek çubukları, verilerimizi bilgisayarlar arasında taşımayı son derece kolaylaştırıyorlar. Ancak taşınabilir olmaları, aynı zamanda kolay kaybolabilmesi anlamına geliyor. Donanımsal bir şifreleme çözümü kullanmak istemiyorsanız, yakın seviyede koruma sunan bu ücretsiz yazılımları deneyebilirsiniz.

1. Dosyaları kendiniz şifreleyin

USB belleğinizi şifrelemeden ona bir parola atamanız mümkün değil. Ancak tüm USB belleğinizi şifrelemekle uğraşmak istemiyorsanız ve belirli dosyaları şifrelemeniz yetecekse, bunu kendiniz yapabilirsiniz.

Word, Excel gibi birçok yazılım, dosyaları şifreli olarak kaydetmenize izin veriyor.

2. Şifreli / parola korumalı bir bölüm oluşturun

Verilerinizi şifreleyebilen birçok araç var. Ancak bunların çoğu, bilgisayarda çalışabilmek için yönetici izinlerine ihtiyaç duyuyor (TrueCrypt de bunlara dahil). Dolayısıyla yönetici izinlerine sahip olmadığınız yerde verilerinizi aktarmanız sorun haline geliyor.

Rohos Mini Drive ise yönetici haklarından bağımsız olarak çalışabiliyor. Aracın ücretsiz sürümü USB diskinzde 2GB'a kadar gizli, şifreli ve parola korumalı bölümler oluşturabiliyor. Araç, AES 256 bit anahtar uzunluğuna sahip şifreleme yapıyor.

Rohos Mini Drive, direkt olarak flaş sürücünüze yüklendiğinden yerel sisteminizde şifreleme sürücülerinin yüklü olmasına ihtiyaç duymuyor.

USB Safeguard

USB Safeguard

3. USB Safeguard ile flaş sürücünüzü kilitleyin

USB Safeguard da Rohos Mini Drive gibi direkt olarak USB sürücünüzden çalışan bir yazılım ve yönetici izinlerine ihtiyaç duymuyor. Ücretsiz sürümü, şifreli sürücü boyutunu 2GB'a sınırlıyor.

Aracı kullanmak için usbsafeguard.exe dosyasını indirmeniz ve USB flaş sürücünüze kopyalamanız gerekiyor. Ardından uygulamayı çalıştırıp bir parola girmeniz, sürücüyü kilitlemek için yeterli oluyor. Kilidi kaldırmak için uygulamayı tekrar çalıştırmanız ve parolayı girmeniz gerekiyor. Kilitleme işlemini sürücünüzü korumak istediğiniz her kez tekrarlamanız gerekiyor. Bu ise parolayı her seferinde değiştirebileceğiniz anlamını taşıyor.

Okuyucu Yorumları