Uygulamalar neden iPhone'larda Android'e göre daha iyi?

Bir iddiaya göre iPhone uygulamaları, Android uygulamalarından çok daha iyi olmaya devam ediyor. Peki ama bunun sebebi ne?

Uygulamalar iPhone'larda Android'e göre daha iyi?

iOS’un mu yoksa Android’in mi daha iyi bir işletim sistemi olduğu sorusunun cevabı birkaç farklı faktöre bağlı. Bu faktörlerin arasında cihazınızı hangi iş için kullandığınız ve en sevdiğiniz uygulamaları hangisinin daha iyi desteklediği gibi kişisel sebeplerin yanı sıra, iletişimde bulunduğunuz kişilerin hangi sistemi kullandığı gibi bazı dış faktörler de bulunur.

Uzun bir süredir Android Police için blog yazarlığı yapan Manuel Vonau, iPhone uygulamalarının neden halen Android uygulamalarından daha iyi olduğunu ve neden iPhone kullanmaya geri döndüğünü açıklayan kapsamlı bir makale yayınladı.

Vonau'ya göre iki işletim sistemi arasındaki en büyük fark, pek çok farklı özelliğe sahip Android telefon bulunurken, Apple’ın çok az sayıda iPhone modeli üretmesinde yatıyor. Apple, model sayısını artırsa da, hepsi önümüzdeki yıllarda en zorlu uygulamalardan yararlanabilecek üst düzey cihazlardan oluşuyor. İlginç bir şekilde Manuel Vonau, Google uygulamalarının bile iPhone’da daha iyi çalıştığını belirtiyor: Google Haritalar, rotalarını anında oluşturarak size bir hareket hissi veriyor. WhatsApp, klavyeyi açtığınızda veya tüm sohbetlere geri dönmek için kaydırdığınızda uygun geçişler sunuyor. Ve YouTube, telefonunuzu yatay moda getirdiğinizde zengin, uzun süreli bir animasyon sunuyor.

Yazarın değindiği bir diğer nokta da iOS’un hareketle gezinme özelliğinin iPhone X’ten beri varsayılan olması, ancak Android telefonların farklı yöntemler sunması. Örneğin, telefona bağlı olarak geri dönme işlevi, geri düğmesine basmayı, geri hareketi yapmayı veya cihaz üreticisinin sunduğu özel bir yöntemi içerebilir.

Vonau bahsetmemiş olsa da, iPhone sahiplerinin bir uygulama veya uygulama içi abonelik için ödeme yapma olasılıklarının Android sahiplerinden daha yüksek olduğunu belirtmekte de fayda var. Statista’nın sunduğu, insanların App Store ve Google Play Store’da ne kadar harcadığını ve bundan sonra ne kadar ödeyeceklerini gösteren grafik aradaki farkın gerçekten çok büyük olduğunu gösteriyor.

Apple App Store ve Google Play Strore'da kullanıcı harcamaları.Statista

Bu yüzden, Android daha geniş bir kullanıcı tabanına sahip olmasına rağmen, asıl gelir iPhone kullanıcılarından geleceği için geliştiricilerin iPhone kullanıcıları için daha iyi uygulamalar yapması doğal. Daha fazla gelir, çalışılacak daha az telefon ve akıllı telefonlarını sürekli güncelleyen bir kullanıcı tabanını bir araya getirdiğinizde, iPhone’un uygulamalarda neden Android’den daha iyi bir deneyim sunabileceğini görmek zor değil.