Eğer başlığı “For Free” adlı e-posta alırsanız hemen silin, çünkü bu CPU’nuzun aşırı ısınmasına ve BIOS’unuzun hata sinyaller vererek bozulmasına neden olur. Çoğu virüs uyarısı ise, söylentiden başka bir şey değildir, fakat bazı kullanıcılar bunları fark edemiyor…
Bu tür mesajlarla internette sürekli karşılaşırsınız. Yakında bunları cep telefonlarının ekranlarında da görürseniz şaşırmayın! Bu tür fos çıkan haberlerin biri de 1994’de yayılmıştı: Good Times adlı bir e-postanın, açar açmaz makinenizin işlemcisinin arızalanmasına neden olacağına dair bir söylenti ortalarda dolaşıyordu, fakat böyle bir şey olmadı. Olan tek şey Amerika’da resmi kuruluşlar dahil bir çok insanın paniklemesiydi. Fakat günümüzde bu tür mesajlardan o kadar çok var ki, hangisinin bir şaka ya da gerçekten tehlike arz ettiğini ayırt etmek zorlaşıyor. Çoğu yeni kullanıcı içinse bunu anlamak neredeyse imkansız. Bazen de virüslü mesajlar kendilerini gizleyebilmek için bazı şirketlerden yollanmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Zlatko adlı virüs bu yöntemle çoğu bilgisayara bulaşmıştı. Şimdi ise yeni bir hedef edinen bu sahte virüsler, cep telefonlarına saldırıyor.
Wap teknolojisinin de yaygınlaşmasıyla insanlar cep telefonlarıyla internete bağlanıyor ve bir dizi işlem gerçekleştiriyor. Gelen bazı virüs mesajlarını da ciddiye alıp gereksiz yere panikliyorlar.
Cep telefonları şu anda WML 1.1 teknolojisini kullanmakta ve bu teknoloji internetten dosya almaya olanak tanımıyor bu yüzden cep telefonuna hiçbir şekilde virüs bulaşma ihtimali bulunmuyor. Fakat bu durum ileride değişecek. WML 1.2 ve 2.0 teknolojileri, data transferine imkan sağlayacak ve o zaman neler olacağını tahmin etmek istemiyoruz.