Uzayda kaybolan alet çantası, kameralara yakalandı

Kısa süre önce yapılan bir uzay yürüyüşü sırasında kaybolan alet çantası, uzay istasyonunun yörüngesinde görüntülendi.

Uzayda kaybolan alet çantası ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde, bir uzay yürüyüşü sırasında astronotların alet çantasını düşürdüğünü ve uzay boşluğunda kaybolduğunu sizlerle paylaşmıştık. Neyse ki yeni paylaşılan bir görüntü, alet çantasının uyduyla çarpışmak gibi kötü bir olay gerçekleşmeden ortaya çıktığını gösterdi. Kaybolan astronot alet çantası, ortaya çıkan görüntüde küçük beyaz bir leke gibi görünüyor.

Sanal Teleskop Projesi, 1 Kasım'da uzay yürüyüşü yapan astronotlar tarafından kaybedilen alet çantasının yörüngedeki görüntüsünü yayınladı. Görüntü Çarşamba günü İtalya'nın Manciano kentinde bulunan tesisin robotik teleskoplarından biri tarafından 2 saniyelik tek bir pozlama kullanılarak çekildi.

Teleskop, Dünya yörüngesinde saatte 28.000 kilometre ulaşan hızlarda ilerleyen çantayı izledi ve tespit etti. Çanta, görüntüde uzayın uçsuz bucaksız boşluğunda yalnız bir nokta gibi görünüyor ve sadece çevresindeki birkaç yıldızdan gelen soluk ışık çizgileriyle çevrili.

Alet çantası, Jasmin Moghbeli ve Loral O'Hara'nın Uluslararası Uzay İstasyonu dışında yaptıkları bir uzay yürüyüşü sırasında kaybolmuş ve yanlışlıkla ulaşılamayacak bir yere sürüklenmişti.

Ancak, Uluslararası Uzay İstasyonu gibi o da şu anda Dünya'nın yörüngesinde ve benzer bir hızda dönüyor. Yörüngedeki çanta irtifa kaybetmeden ve Dünya atmosferinde parçalanmadan önce muhtemelen birkaç ay yörüngede kalmaya devam edecek. Ayrıca şu anki yörüngesinde Uluslararası Uzay İstasyonu ya da astronotlar için bir tehdit oluşturmuyor.