...Ve TrueCrypt, aylar sonra aklandı!

Büyük bir suçlama sonrasında kendi fişini çekmek zorunda kalan efsane yazılım, meğer "temizmiş!"

Efsane yazılım temize çıktı!

Popüler sabit disk şifreleme yazılımı TrueCrypt özellikle Windows XP kullanıcıları arasında çok popülerdi. Ancak Microsoft bir yıl kadar önce bu yazılıma desteğini çekti. TrueCrypt bu hamle sonunda büyük darbe aldı. Ardından da, yazılımda büyük bir güvenlik açığı bulunduğu iddiaları ortaya çıkınca, geliştiriciler yazılım üzerinde çalışmalarına son verdiklerini duyurdular.

Bu süre zarfından TrueCrypt'in kodlarında yapılan güvenlik incelemesinin sonuçları da ortaya çıktı. Rapora göre, TrueCrypt aslında büyük bir açığa sahip değil ancak zor da olsa bazı şartların yerine getirilmesi halinde hacker'ların şifreleri kırması mümkün olabiliyor. Şifreleme uzmanı Matthew Green'in blogunda detaylıca açıklanan yöntemlerin, sıradan bir kullanıcının verilerini kırmak için kullanılmayacak kadar kompleks olduğunun da altı çiziliyor.

Yani eğer çok büyük devlet sırları veya milyar dolar değerinde bilgiler saklamıyorsanız, hacker'ların bu kadar zahmete girerek sizin şifrelerinizi kırmaya çalışmasını beklememelisiniz. Dolayısıyla TrueCrypt temize çıkmış oldu. Yine de TrueCrypt artık aktif olarak geliştirilmediği için kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Ama halihazırda bu yazılımı kullanıyorsanız, panik yapmanız için önemli bir sebep de yok.

Okuyucu Yorumları