Vertu'dan, lüks ceplerde "ucuzluk" vakti!

Eğer malikanenizin masrafları belinizi büktüyse, şimdilik bu "ucuz" lüks ceple idare edebilirsiniz!

Lüks ceplerde "ucuzluk" vakti

Vertu telefonları, şimdiye kadar hemen herkes için alınamayacak kadar pahalı olmuştu. Örneğin, Vertu Ti'nin fiyatı 6.700 sterlin'den başlamaktaydı. Vertu'nun son telefonu Aster ise 4.200 sterlin'lik fiyat etiketi ile göreceli olarak bakıldığında biraz daha kolay karşılanabilir bir fiyata sahip.

Ancak "düşük" fiyat etiketine rağmen bu telefon Ti'den çok daha iyi bir telefon olarak gözükmekte. Aster, 2.3 quad-core Snapdragon 801 işlemci, 5.1 inç 117 karat safir kristal kaplamaya sahip 4.7 inç 1080p ekran, 13MP Hasselblad sertifikalı kamera, 2.1 megapiksel ön kamera ve 64 GB hafızaya sahip.

Ayrıca Aster'in 2.275 mAh bataryası ve ön tarafa bakan stereo hoparlörleri bulunmakta. Tabii ki telefonun özelliklerinin oldukça iyi olmasına rağmen, hiç kimse Vertu'yu özelliklerinden dolayı almıyor.

Ödemiş olduğunuz binler sadece safir ekran için değil. Diğer lükslerin içerisinde titanyum çerçeve ve dana derisi bir arka kaplama da yer almakta. Tabii ki dana derisinin egzotik bir yanı bulunmuyor ve kabul etmek lazım ki oldukça genel kullanılan bir ürün. Ama biraz daha fazla para ödeyerek daha "saygın" bir ürün almayı tercih etmek de mümkün. Örneğin yılan derisi kaplama için 5.600 sterlin veya devekuşu derisi için 5.900 sterlin ödemek isteyebilirsiniz. Ayrıca Ti ile karşılaştırılsa, bu alanda da büyük bir fiyat düşüşü yaşandığı görülüyor çünkü Ti'de bu fiyatlar 13.900 sterlin'e kadar ulaşabilmekteydi.

Aster'in neden ucuz olduğuna bakılırsa, karşımıza ilk olarak "Black PVD Titanium Red Gold Mixed Metal" modelinin olmaması çıkıyor. Aster ayrıca Vertu'nun bir yıllık yerine altı aylık "Classic Concierge" sistemi ile sunulmakta ve size adanmış bir vekil de bulunmamakta.

Kısacası, eğer köşkünüzün veya malikanenizin tadilat faturası beklediğinizden biraz daha yüksek geldi ise, kendinizi Ti almak için zorlamanıza gerek yok. "Sudan ucuza" Aster alın ve keyfinize bakın...

Okuyucu Yorumları