Vertu: Onlar da Android'e evet dedi!

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, uzun yıllar adı Nokia'yla anılan bu cepler artık Android kullanacak!

Symbian yerine Android!

Nokia bir süredir başladığı yeniden yapılanma işlemine tüm hızıyla devam ediyor. Her türlü çıkarını gözeten firma, uzun süredir elinde bulundurduğu "Vertu" ismini artık devretmiş durumda...

Tamamen lüks tüketim üzerine kurulu olan Vertu cihazlar, uçuk fiyatlara satılan ürünlerden oluşuyor. Üzerleri kimi zaman pahalı taşlarla kaplı olan Veru'lar, aynı zamanda çok daha farklı dış kaplamalarla da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Nokia'nın bu markayı satışa çıkartacağı ilk olark Nisan ayında dillendirilmiş, Haziran ayındaysa olayın doğruluğu firma tarafından onaylamıştı.

Nokia tarafından yapılan son bir açıklamaya göreyse Vertu, şu anda net bir şekilde bilinmeyen bir rakam üzerinden EQT VI isimli firmaya satıldı. Nitekim Nokia yüzde onluk bir hissesini satmadı ve ufak da olsa Vertu üzerinde pay hala sahibi.

Yeni üretilecek cihazlar için işletim sistemi konusunu düşünen EQT VI ise, kullanıcılarının işletim sisteminden daha çok telefonlarının dış görünüşleriyle ilgilendiğini iyi biliyor ama çoktan yaşlanmış olan "Symbian" sistemini de kullanmak istemiyor. Bir internet kaynağına göreyse Vertu'nun yeni telefonları tamamen Android işletim sistemi kullanacak. Tabi bu iddianın ne kadar doğru olduğunu ancak zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları