Vintage Camera: Facebook'tan şok yasak!

Facebook'un uygulamaya koyduğu bu yasak, sosyal ağ devinin başını çok ağrıtacak!

Facebook'tan şok yasak!

Sosyal ağ devi, Instagram'a benzerliğiyle ön plana çıkan meşhur iPhone uygulaması Vintage Camera'yı geçtiğimiz günlerde yasakladı. Birçok tartışmayı da beraberinde getiren yasaklamanın nedeni, birçoklarına göre Facebook'un, söz konusu uygulamanın Instagram'ın yerini alacağından korkması.

iPhone'larda yer alan Vintage Camera uygulaması, tıpkı Instagram gibi, kullanıcıların fotoğrafları eskimiş, retro bir hale sokmasını sağlıyor. Ancak Facebook'un aldığı karardan sonra, kullanıcılar artık siteye Vintage Camera yoluyla fotoğraf yükleyemiyor.

Facebook, söz konusu kararı kullanıcılardan gelen yoğun olumsuz geri bildirim sonucu aldığını belirtse de, uygulamanın geliştiricileri hiç de öyle düşünmüyor. Uygulamanın mimarı Presselite, kullanıcıları tarafından çok az sayıda olumsuz görüş bulunduğunu, dolayısıyla yasaklama kararını "şüpheli" bulduklarını belirtiyor.

Presselite'e göre asıl neden; Vintage Camera'nın Instagram'ı geçme ihtimalinin, sosyal ağ devini iyiden iyiye telaşa sokmuş olması.

Ve ilk açıklamalar... Haberimizin ikinci sayfasında...

"Daha önce de uyardık!"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Presselite kurucularından Antoine Morcos, açık açık Facebook'un kendine rakip olacak alternatiflerden kaçındığını dile getirdi: "Facebook'un milyonlarca kullanıcısı olan uygulamayı, yalnızca birkaç olumsuz geri bildirim yüzünden yasaklamasına anlam veremiyorum."

Sözü Facebook'un sahip olduğu Instagram'a getiren Morcos, "Bildiğiniz üzere Facebook Instagram'ı satın aldı. Dolayısıyla bunun diğer fotoğraf uygulamaları üzerinde etkisi olma ihtimalini düşünmeden edemiyorum." şeklinde konuştu.

İddialara anında cevap veren Facebook ise BBC'ye yaptığı açıklamada, şirketi bu konuda daha önceden de uyardıklarını belirtti: "Vintage Camera uygulaması, şirketimizin fotoğraf konusundaki politikalarına uymuyordu ve konuda fazlasıyla olumsuz geri bildirim aldık. Bu koşullarda karşı tarafa bir hak daha tanırız ancak Presselite malesef yükümlülüklerini yerine getirmeyi başaramadı."

Sonuç olarak kullanıcılar bundan sonra Vintage Camera yoluyla Facebook'a fotoğraf gönderemeyecekler. Ancak uygulamanın, Facebook'un hangi politikasıyla çeliştiği ise hala merak konusu.

Okuyucu Yorumları