vivo V30 Türkiye’de raflardaki yerini aldı

vivo, Star Işığı portresiyle ve Türkiye'de pil sağlığı takip fonksiyonuna sahip ilk Android telefon olmasıyla öne çıkan vivo V30'u online ve fiziksel mağazalarda satışa sundu.

vivo V30 Türkiye’de raflardaki yerini aldı

vivo, normal bir flaşa göre 19 kat daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yaydığını iddia ettiği Star Işığı Portresi özelliği ile öne çıkan yeni akıllı telefonu V30'u Türkiye’de resmi olarak satışa sundu.

vivo, Türkiye'de pil sağlığı takip fonksiyonuna sahip ilk Android akıllı telefon olan V30 için 4yıl boyunca geçerli, pil sağlığı yüzde 80’in altına düşerse ücretsiz değişim garantisi sunuyor. Ayrıca şirket, 4 yıllık pil ömrü teknolojisinin V30 Lite ve Y Serisi dahil olmak üzere yeni gelecek tüm vivo modellerinde yer alacağını duyurdu.

Akıllı telefonun içerisindeki pilin, 1.600 şarj ve deşarj döngüsünden sonra sağlık düzeyinin yüzde 80’in altına düşmediği, Süper Pil Tasarrufu ve BlueVolt teknolojilerinin ise cihazda daha güvenilir ve uzun pil ömrü sunduğu iddia ediliyor. Ayrıca vivo, kullanıcının pil sağlığı fonksiyonunu daha iyi anlaması için vivo pil sağlığı takip özelliğini geliştirdiğini açıkladı. Buna göre kullanıcılar, istedikleri zaman telefonunun pil sağlığını kontrol edebilecek.

vivo, Star Işığı Portresi'nin geliştirilmiş kamera sistemi ile stüdyo kalitesinde portreler çekebildiğini belirtiyor. Yüze yansıyan kötü ortam ışığının yarattığı negatif etkileri gidermeyi amaçlayan Star Işığı Portresi, ayrıca yüzdeki karanlık bölgeleri doğal bir ışıkla aydınlatarak yüzün daha aydınlık görünmesini sağlamayı hedefliyor. Star Işığı Portresi'nin en iyi sonucu elde etmek için ortam parlaklığı ve insanların kameraya olan uzaklığına göre parlaklığı akıllı bir şekilde ayarlayabildiği, bu özellik sayesinde çekimlerde nesne yakınken ışık yumuşak ve eşit, nesne uzaktayken ışık parlak ve net olduğu iddia ediliyor.

vivo'nun yeni akıllı telefonu V30, 50 MP Otomatik Odaklamalı Grup Selfie Kamera, 92° geniş açılı kamera, ve 119° görüş alanına sahip 50 MP Otomatik Odaklamalı Ultra Geniş Açılı Arka Kamera ile geliyor. Yapay Zeka Grup Portresi algoritmasına sahip akıllı telefonun, aynı fotoğraf karesinde 30 kişiye kadar grup fotoğrafları çekilebildiği ifade ediliyor.

İki renk seçeneğiyle gelen yeni vivo V30'un 2,5D cam kullanılan Buz Beyazı rengi 3D desene sahip. Arktik Siyah renginde ise Florit Yansıma Engelleyici Cam kapak bulunuyor. vivo, cihazın kamera modülünün etrafında 0,35 mm kalınlığındaki metal tarafı parlatmak için elmas kesim tekniği kullanıldığını belirtiyor.

vivo, IP54 toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikasına sahip V30'daki yeni geliştirilen ıslak elle dokunma algoritması sayesinde eller ıslakken dahi telefonun normal bir şekilde kullanılabildiğini belirtiyor. Düşmelere karşı da dayanıklı olduğu belirtilen V30'da tüm gövde için bir yastıklama teknolojisi bulunuyor. Cihazın ön tarafında derinliği daha da artırmak ve ekran yüzeyini daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlayan "Schott α” camı kullanılırken, arka tarafta lensin düşürüldüğünde çizilmesini ve hasar görmesini önlemeyi amaçlayan bir lens camı çerçevesi yerleştirilmiş durumda.

Online ve fiziksel mağazalarda raflardaki yerini alan vivo V30’u, vivo'nun online mağazasından sipariş veren kullanıcılara 3 ay faizsiz taksit imkânı ile birlikte 1.499 TL değerinde vivo TWS 3e kablosuz kulaklık ve Murat Boz imzalı fotoğraf hediye ediliyor. vivo V30 12 GB + 256 GB versiyonu 26.999 TL, 12 GB + 512 GB versiyonu ise 29.999 TL satış fiyatları ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

vivo V30'un tüm teknik özellikleri ise şu şekilde:

vivo V30 Teknik Özellikler

  • Ekran 6,78 inç, 2.800x1260, AMOLED, 120 Hz yenileme hızı
  • İşlemci Qualcomm Snapdragon 7 (3. Nesil)
  • Bellek 12 GB + 12 GB Genişletilmiş RAM
  • Depolama 256 GB / 512 GB ROM
  • Arka kamera 50 MP VCS Gerçek Renk Ana Kamera, OIS, 50 MP Otomatik Odaklamalı (AF) Ultra Geniş Açılı Kamera, 119° FOV
  • Ön kamera 50 MP Otomatik Odaklamalı (AF) Grup Selfie Kamerası, 92° FOV
  • Batarya 5.000 mAh, 80W FlashCharge, 48 dakikada yüzde 100 Şarj
  • Boyut ve Ağırlık 164,36 × 75,1 × 7,45 mm - 186 g