Vodafone'dan mobil finans hizmetleri!

Vodafone, para gönderme işini kolaylaştıracak yeni hizmetini ortaya çıkardı!

Vodafone'dan yepyeni hizmet!

Vodafone Türkiye, PTT işbirliğiyle hayata geçirdiği ön ödemeli kart Cep Nakit ile abonelerin para transferi ve alışveriş işlemlerini banka müşterisi olmadan yapmalarına olanak sağlıyor. Vodafone Türkiye, mobil ödemenin yaygınlaşmasına ve bankacılık hizmetlerinden yararlanamayan kişilerin ihtiyaçlarına hizmet ediyor. Cep Nakit Kart, aynı zamanda Vodafone'nun Visa ile mobil ödemeler alanındaki global anlaşmasının ilk somut adımını oluşturuyor. Abonelerin mobil parasal transfer işlemlerini "hesaplı, kolay erişilebilir ve yaygın" bir şekilde ulaşmalarına odaklanan Vodafone Türkiye ve PTT, Cep Nakit Kart'a herhangi ekstra bir evrağa gerek olmaksızın sadece Vodafone hatlarıyla sahip olunmasını sağlıyor. Cep Nakit Kart 1 Kasım itibariyle tüketicilerin hizmetine sunulacak.

Aboneler Cep Nakit Kart ile PTT şubelerine gitmeye gerek kalmaksızın istedikleri kişiye para gönderebiliyor ve Vodafone faturasız hatlara Cep Lira yükleyebiliyor. Aynı zamanda Cep Nakit kartı ATM kartı gibi kullanarak, Visa logolu tüm işyerlerinden alışveriş yapıp ATM'lerden para çekebiliyorlar.

Serpil Timuray'ın açıklamaları

Serpil Timuray'ın açıklamaları

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray: "Türkiye'deki en yaygın mobil finansal servisler ağını kuruyoruz"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Cep Nakit Kart'ın para transferi, alışveriş, Cep Lira yükleme işlemlerini her yerden kolayca ve güvenli bir biçimde yapabilmeyi sağlarken, finansal hizmetlerden faydalanamayan kesimler için de bu hizmetleri ulaşılabilir kıldığını belirterek şunları söyledi:

"Dünya Bankası verilerine göre dünyada 2,5 milyar insan, başka bir deyişle her üç insandan biri, banka hesabı olmadığı için herhangi bir bankacılık işleminden faydalanamıyor. Ülkemizde ise bu rakkamın 17 milyon kişi civarında olduğu görülmektedir. Mobil teknolojiler, finansal hizmetlerden yararlanamayan bu kesimlerin dünya ödeme sistemlerine kazandırılmasında, fırsat eşitliği yaratılmasında en önemli araç olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan mobil finansal servisler, bu işlemleri zaten aktif olarak kullanan kesimin 'nakitsiz' bir hayat tarzına geçişine de katkı sağlıyor. Mobil ödeme, yakın tarihte kredi kartının yaşattığı devrimin benzerini bugün yaşatıyor, alışveriş ve parasal tüm işlemleri baştan aşağı değiştiriyor."

Vodafone olarak, mobil finansal hizmetler konusunda dünyanın farklı coğrafyalarında edindikleri bilgi birikimi ve tecrübeleri Türkiye'ye yansıttıklarını ve müşterilerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak, hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ifade eden Serpil Timuray, şöyle devam etti:

"Cep Nakit Kart ile ülkemizdeki bankasız kesim için parasal işlem ihtiyaçlarını hesaplı, güvenli ve yaygın şekilde karşılayacak yeni bir hizmet kanalı açıyoruz. PTT'nin parasal hizmetler alanındaki yaygın hizmeti ile Vodafone'un mobil finansal hizmetler konusundaki birikimini birleştiriyor ve Cep Nakit Kart'ı müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu ön ödemeli kart sayesinde PTT'nin halihazırda 290 milyon parasal işlem sayısına ulaşmış finansal hizmetlerini mobil halde sunarak, milyonlarca kullanıcının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz."

Timuray, "Vodafone ve PTT bir araya gelerek Türkiye'nin en yaygın ve en erişilebilir mobil parasal hizmet ağını kurmuş olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Okuyucu Yorumları