Volkswagen Scirocco geri dönüyor

Volkswagen markasının efsanevi modellerinden biri olan Scirocco, bir kez daha geri dönmeye hazırlanıyor. Üstelik bu kez elektrikli olarak...

Volkswagen Scirocco geri dönüyor

Volkswagen'in ikonik Scirocco modelini yeniden canlandırmaya hazırlandığı ve bir elektrikli araç olarak piyasaya süreceği iddia ediliyor.

Autocar'ın haberine göre, Volkswagen'den 'üst düzey' bir yetkili, geçmişi 1970'lere kadar uzanan hatchback efsanesinin yeniden piyasaya sürülmesinin şirket içinde görüşüldüğünü iddia etti. Söylenene göre görüşmelerde, yeni ve elektrikli Porsche Boxster ve Cayman modelleri için geliştirilen PPE platformunun, dördüncü nesil elektrikli Audi TT, Cupra DarkRebel konseptinin ve elektrikli bir Scirocco'nun geliştirilmesine yardımcı olmak üzere uyarlanması öneriliyor.

Hatırlatmak gerekirse, Scirocco, Giorgetto Giugiaro tasarımı köşeli silueti ve 1976'da piyasaya çıkan GTI modeli sayesinde müşterilerin dikkatini çekmişti. Üç nesle ve üç farklı gövde şekline sahip olan Type 2, 80'lerin bir tasarım ikonu haline gelirken, Golf platformuna dayanan daha sonraki üçüncü nesil, eğlenceli sürüşü ve günlük pratikliği ile beğeni toplamıştı. Araç, Golf'ün yarattığı statüyle hiçbir zaman tam olarak rekabet edemedi, ancak çoğu insan için daha iyi görünümlü ve daha çekici bir otomobil oldu.

VW'nin Scirocco markasını geri getirme kararı hala söylenti aşamasında olsa da projeye dahil edilen iki koltuklu spor otomobillerden daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacağı ve böylece arka koltuklarını ve yükleme alanını koruyacağı söyleniyor.

Ayrıca, tek motorlu/arka tekerlekten çekişli konfigürasyonlardan, Volkswagen'in en güçlü performans otomobilleri için ayırdığı R markasını taşıyabilecek çift motorlu varyantlara kadar pek çok güç aktarım seçeneği de masada.

Oliver Blume'un yeni bir Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanması ve tasarımcı Andreas Mindt'in göreve getirilmesi, Volkswagen'in bir şeyleri değiştirmeye ve ürün gamına biraz heyecan katmaya hazır olduğunu gösteriyor. Yeni bir elektrikli Scirocco, WV'nin ihtiyaç duyduğu manşetlere taşınacak türden bir platform olabilir.