Volkswagen'in ikonik aracı ID Buzz, okyanusu geçmek için hazır

Volkswagen'in 1960'larda ürettiği ve efsane olan mikrobüsünün elektrikli modern versiyonu, önce pandemiye sonra ekonomik krizlere takıldı. Yıllarca ertelendikten sonra 2023'de yollarla buluştu ancak beklenen ilgiyi görmedi. Ama şimdi şansını ABD'de denemek için hazır.

Volkswagen'in ikonik aracı ID Buzz, okyanusu geçmek için hazır

Üretimi arap saçına dönen VW ID Buzz, bir türlü satışa sunulamadığı ABD'ye bu kez ulaşabilecek gibi görünüyor. Daha henüz Cybertruck veya Çin'in dünyayı fethetmek için gemilere yüklenen milyonlarca elektrikli SUV'ları ortada bile yokken medyaya tanıtılan ID Buzz, araya giren pandemi ve ekonomik krizler yüzünden, bazı ülkelerin aksine, bir türlü ABD sahnesine çıkması başaramadı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, şimdi ID Buzz'ın ABD'de kullanılacak batarya sistemi ve motor ayrıntılarını paylaştı. Bu da aracın ABD'ye ithalatının başlamasının yakın olduğunu gösterdi.

1970'lerin "çiçek çocukları" jenerasyonu tarafından bir "özgürlük" sembolü olarak kullanılan eski VW minibüsünden yola çıkarak tasarlanan ID Buzz aslında bir van modeli. Mikrobus olarak da tanımlanan aracın ABD'de kamp, kayak, spor, sörf yapmak isteyen gençler arasında çok popüler olması bekleniyor. Zira öncülü olan minibüs de, normalde ticari olarak ilgi görmesi beklenirken, gençler arasında büyük ilgi görmüştü.

VW yeni ID Buzz'ı 2024'ün sonunda ABD'de üretmeye başlayacak. Otomobil üreticisi başlangıç olarak özel jantlar, rozetler ve ekstra bilinmeyen "hediyeler" ile birlikte gelen bir First Edition modeli sunacak. Bunun yanı sıra, VW'nin yalnızca arkadan çekişli (282 beygir gücü) bir Pro S modeli ve dört tekerlekten çekiş (335 beygir gücü) seçeneği sunabilen ve baş üstü gösterge ekranı gibi standart premium özelliklerle gelen bir Pro S Plus modeli olacak.

Daha büyük ID Buzz gelecek mi?

Mevcut ID Buzz modelini içinde yaşamak için küçük bulanlar için de VW'nin bir planı var. VW bu aracın, daha uzun dingil aralığına sahip yeni bir versiyonunu da planlıyor. Bu da aracın içinde daha fazla sayıda insanın uyuyabilmesi veya 1-2 kişi için daha konforlu bir alan anlamına gelecek.

Elbette bu araçlar, bir karavan olmak için uygun boyutta değiller ama bir karavanın hantallığına katlanmak zorunda kalmadan, şehir içinde onu bir SUV çevikliğinde kullanmak mümkünken, hafta sonları kampa, deniz kenarına, dağlara kaçmak isteyenler için ideal bir birleşim sunuyor.

Aracın ABD fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil ancak Almanya fiyatı yaklaşık 65 bin Euro iken, ABD'de de benzer seviyede bir fiyat isteneceği düşünülüyor.