WanaCrypt0r 2.0, Türkiye'yi de Tehdit Ediyor!

WanaCrypt0r 2.0, aralarında Türkiye de olmak üzere, yaklaşık 100 farklı ülkedeki Windows kullanıcılarını tehdit ediyor!

WanaCrypt0r 2.0 tehlikesi, Türkiye'de!

İlk olarak İngiltere'nin sağlık sisteminde yayılmaya başlayan yeni bir siber saldırı, şu anda Türkiye'de dahil, 100'e yakın ülkede, 100 bine yakın bilgisayarı etkileyecek kadar büyümüş durumda. WanaCrypt0r 2.0 isimli bir fidte yazılımının bilgisayarlara yüklenmesi ile gerçekleşen saldırıda, hacker'lar tüm dosyalarınızı şifreliyor ve karşılığında fidye talep ediyor.

Dün sabah saat saatlerinde başlayan saldırı, bir metin dosyası aracılığı ile, sisteme WanaCrypt0r 2.0 fidye yazılımının yüklenmesi ile gerçekleşiyor. Bu yazılım, sistemdeki dosyaları şifreleyerek, şifreyi açmak için ortalama 500 dolar değerinde Bitcoin talep ediyor. Eğer fidtye ödenmezse, tüm dosyaların 7 gün içerisinde silineceği konusunda uyarı yapıyor.

WanaCrypt0r 2.0, Türkiye'yi de Tehdit Ediyor!
Saldırı böyle başladı

BTK'dan gelen açıklama, saldırıya karşı korunmak için, Windows sistemlerinin son sürüme güncellenmesi gerektiğini söylüyor. Hatta Windows 10'un son sürümü öneriliyor.

Tabii ki bir diğer önlem de, güvenlik yazılımının da güncel tutulması. Hangi güvenlik yazılımını kullanırsanız kullanın, öncelikle bu yazılımı güncellemenizde ve hemen ardından tüm sisteminizi virüs taramasından geçirmenizde büyük yarar var.

Okuyucu Yorumları