WebOS'in kaynak kodu açılıyor

Son dönemde merak edilen "ne olacak bu işin sonu?" sorusu nihayet yanıtını buldu!

PC devi kararını verdi!

HP'nin aldığı karar doğrultusunda çok yakında geliştiriciler, firmanın partnerleri, mühendisler ve diğer donanım üreticileri firmanın mobil cihazlarda kullandığı işletim sistemi WebOS'in kaynak kodlarına erişebilecekler. Başka bir deyişle WebOS, artık açık kaynaklı...

İlk olarak 2010 yılında satın aldığı Palm ile bünyesine katmış olduğu WebOS işletim sistemini geliştiren firma, 2011 Haziran'da bu işletim sistemini TouchPad model tabletinde kullanmıştı. Devasa bir pazarlama çalışmasına karşın cihaz başarısız sayılabilecek satış rakamlarına ulaşınca firma üretime son vermiş ve bir daha WebOS için donanım üretmeyeceğini söylemişti.

Meg Whitman, HP'nin şu anki CEOS'su, bir basın lansmanı sırasında iddialı bir konuşma yaparak WebOS'in baştan aşağıya mobil platformlar için tasarlanmış tek işletim sistemi olduğunu söyledi. Whitman, kaynak kodunun açılmasıyla birlikte daha önce sırt çevirdikleri açık kaynak kitlesinin yaratıcılığından yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi. Son olarak HP'nin, işletim sisteminin uygulama arabirimi ENYO için de destek sunacağını belirtelim.

Okuyucu Yorumları