WhatsApp'ın kaybolan mesajları artık kaybolmayacak; tabi eğer gönderen kabul ederse...

WhatsApp, kaybolan mesajların kaybolmasını istemeyenler için yeni bir özelliği hayata geçirdi. Bu özellik sayesinde artık, eğer gönderen de kabul ederse, belirli mesajlar kaybolmayacak.

WhatsApp'ın kaybolan mesajları artık kaybolmayacak

WhatsApp, kullanıcıların aldığı kaybolan mesajların kaybolmaması için önemli bir özelliği hayata geçirdi. Bir kaybolan mesajın kaybolmasının önlenmesi için tasarlanan Sohbette Tut (Keep in Chat) adlı bir seçenek kullanıma sunuldu.

Gelen bir kaybolan mesajın sohbet dizisinde kalmasını sağlamak için bu mesaja uzun süre basmak gerekiyor. Ancak bu seçeneği kullandığınızda, mesajı gönderen kişi bilgilendirilecek ve mesajın sohbette tutulup tutulmayacağına dair nihai kararı o kişi alacak. Eğer mesajın tutulmasını kabul etmezse, zamanlayıcı bittiğinde mesaj her zamanki gibi yokluğa karışacak.

Korunan mesajların yanında bir yer imi simgesi görünecek. Kaydettiğiniz mesajların tamamına, sohbete göre düzenlendikleri bir Saklanan Mesajlar klasörüne erişebiliyorsunuz. WhatsApp, özelliği kademeli olarak kullanıma sunduğunu ve herkesin birkaç hafta içinde özelliğe erişimi olacağını söylüyor.

Bu yeni seçenek, ilk bakışta kaybolan mesajların tüm amacını ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. Ancak WhatsApp bir blog gönderisinde, önemli ayrıntıları içeren bir mesajı (sesli not veya birinin adresi gibi) kaydetmeniz gerekebileceğini söylüyor. Yine de, bu yeni seçenek kullanıldığında, mesajı gönderen kişinin mesajın kaydedilmesini reddetme ve belki de mahremiyetlerini koruma seçeneğine sahip olacaklarını hatırlatmakta fayda var.