WhatsApp'a gelecek yeni özellikler, beta sürümlerle birlikte ortaya çıktı

WhatsApp'ın son beta sürümleri, uygulamaya gelecek olan yeni özellikleri ortaya çıkarttı.

WhatsApp'a gelecek yeni özellikler ortaya çıktı

Meta, sohbet uygulaması WhatsApp için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Bu yeni özellikler, en son WhatsApp beta sürümlerinde keşfedildi, ancak henüz yaygın olarak kullanılamıyor. Yalnızca seçili beta kullanıcıları bu özellikleri almış gibi görünüyor ancak bu kadarı bile, gelecekte ne tür özelliklerin genel kullanıma sunulabileceğine dair bir fikir vermek için yeterli.

WhatsApp'tan Facebook'a paylaşma imkanı

Öncelikle, Android için WhatsApp beta sürümü 2.23.9.13, kullanıcıların durum güncellemelerini doğrudan WhatsApp’tan Facebook hikayelerinde paylaşma seçeneği ekliyor. Bu zaten mümkün olsa da, yeni beta güncellemesi ile “Her zaman Facebook hikayesinde paylaş” yazan yeni bir seçenek aracılığıyla bütün süreç otomatik hale getiriliyor.

WaBetaInfo aracılığıyla bildirildiği üzere, kısa bir süre önceki bir WhatsApp beta derlemesinde tespit edilen bir başka yeni özellik de bir gizlilik kontrol ekranı. WhatsApp beta sürümü 2.23.9.15’te belirli test kullanıcılarına sunulan özellik, kullanıcıların gizlilik ayarlarını daha iyi anlamasına ve yönetmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kontrol ekranı, kullanıcıların kendileriyle kimin iletişim kurabileceğini seçmesine, kişisel bilgilere erişimi kontrol etmesine, sohbetleri daha özel hale getirmesine ve daha fazla hesap koruma aracını etkinleştirmesine olanak tanıyor.

Android işletim sistemi için son sürümler aracılığıyla belirli kullanıcılara sunulan bu WhatsApp beta özelliklerinin yanı sıra, iOS için WhatsApp için beta derlemelerinde başka bir ilginç araç daha bulundu.

Meta, tek yönlü haber bültenine benzer bir kanal yayın sistemini WhatsApp’a getirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Ayrıca uygulamanın “Durum” sekmesi de bir değişim geçirerek “Güncellemeler” sekmesine dönüşebilir gibi gözüküyor. ZDNet aracılığıyla bildirildiği üzere kullanıcılar, bu sekmede mesajları yönlendirebilir ve durumları görebilir. Kanal üyeleri sadece mesaj alabilir, mesajlara cevap veremezler.

iOS uygulamasına yapılan yeni eklemelerin muhtemelen sadece iOS’a özel kalmayacağı tahmin edilebilir, ancak Android uygulaması için daha ileri tarihlerde sunulabilirler. Tabii ki gelecekteki beta sürümlerinin nasıl gelişeceğini kesin olarak söylemenin bir yolu olmadığı için, ne gibi özelliklerin testlerden geçerek genel kullanıma sunulacağını ve bu güncellemelerin ne zaman yayınlanacağını öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekecek...