WhatsApp'a şimdi de ekran paylaşma özelliği geliyor: WhatsApp ekran paylaşma nasıl çalışacak?

WhatsApp, sahip olduğu sayısız özelliğe şimdi de ekran paylaşma özelliğini ekliyor. WhatsApp ekran paylaşma özelliği nedir; nasıl kullanılır?

WhatsApp'a şimdi de ekran paylaşma özelliği geliyor

WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Bu özelliklerden bazıları, WhatsApp verilerini Android ve iOS cihazlar arasında aktarabilme ve aynı WhatsApp hesabına dört cihaza kadar giriş yapabilme yeteneği. Şimdi de şirket, ekran paylaşımı özelliği üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor.

WABetaInfo’nun haberine göre WhatsApp, kullanıcıların bir video görüşmesi sırasında akıllı telefonlarının ekranını başkalarıyla paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Android akıllı telefonlarında WhatsApp’ın en son beta sürümüne (2.23.11.19) sahip olanlar tarafından şu anda kullanılabiliyor. Özellik, kullanıcıların telefonlarındaki şeyleri, görüntülü görüşme yoluyla başkalarına göstermelerini kolaylaştırıyor. Bu ekran paylaşımı, özellikle telefonda bir şeyler yaparken başkalarından yardım almak için faydalı olabilir.

Nasıl çalışıyor?

Görüntülü görüşme sırasında ekranın altında yeni bir simge görülüyor. Bu simgeye tıkladıktan sonra, telefonunuzun ekranını göstermek için sizden izin isteyen ve ekrandaki tüm içeriğin görüntülü görüşmede diğer kişiler tarafından görülebileceğini bildiren yeni bir açılır menü ile karşılaşıyorsunuz. Ekran paylaşımı üzerinde tam kontrole sahipsiniz ve görüşme sırasında Paylaşımı Durdur düğmesine tıklayarak durdurabilirsiniz.

Bu özellik, Google Meet’in birkaç yıl önce kullanıma sunulan Canlı Paylaşım özelliğine çok benziyor. Ayrıca Apple da iOS, iPadOS ve macOS çalıştıran cihazlarda SharePlay adlı benzer bir özelliğe sahip.

WhatsApp’ın yeni ekran paylaşma özelliği, özellikle telefonlarını kullanarak işlerini halletmede yardıma ihtiyaç duyabilecek yaşlılar veya çocuklar olmak üzere birçok kullanıcıya gerçekten yardımcı olabilir.