Wii'nin üretimi durduruluyor mu?

Kısa zamanda efsane haline gelen bir cihaz daha, görünüşe göre yolun sonuna geldi!

O da vedaya hazırlanıyor!

Nintendo Wii'nin Wii U'dan halen daha iyi satıyor olmasına rağmen, Nintendo firması 2006 yılından beri üretilen Wii'lerin üretimini durdurma kararı aldı.

Nintendo'nun Japonya internet sitesinin Wii bölümünde "Üretim yakın zaman içerisinde sonlandırılacak." notu bulunuyor. Nintendo henüz resmi bir küresel bir açıklama yapmadı ancak Japon devinin Wii sayfasındaki yazıya göre konsol çok uzak olmayan bir zaman içerisinde piyasadan kalkacak.

Wii, piyasaya sürüldüğünden beri 100 milyonun üzerinde satış yaptı ve belki de Microsoft ve Sony'yi Kinect ve Move'un üretimine itti. Wii'nin üretiminin tam olarak ne zaman biteceğini bilmiyor olmamıza rağmen, Nintendo bariz bir şekilde, geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya sürülen Wii U üzerine odaklanmak istiyor. Ne yazık ki sadece bir kaç aylık olan bir rapora göre Wii konsolu, genç kardeşi Wii U'ya göre daha popüler idi.

Dünya genelinde Nisan ve Haziran ayları arasında 160.000 Wii U satıldı. Wii'nin bu süre içerisindeki satış sayısı ise 210.000. Ancak Wii'nin sonunun yaklaştığı haberi ile beraber, bu aralar eski ve tahminen vazgeçilecek olan Wii oyunlarını depolamanın tam zamanı olabilir. Sonuçta bu oyunlar geriye uyumluluk güncellemesi ile beraber, Wii U ile de uyum içerisinde çalışabiliyorlar...

Okuyucu Yorumları