Netflix'in 'ta-dum'u gibi, artık Wikipedia'nın da kendine özel sesi var: “Tüm İnsanlığın Bilgisinin Sesi”

Wikipedia ya da Türkiye'deki adıyla Vikipedi, Netflix'in 'ta-dum'u gibi, artık kendine özel bir sese sahip. “Tüm İnsanlığın Bilgisinin Sesi” haberimizde sizi bekliyor...

Netflix'in 'ta-dum'u gibi, artık Wikipedia'nın da kendine özel sesi var

Bazen sesler, bir şirketi veya herhangi bir şeyi tanımlamak için logolar kadar önemli olabilir. Netflix'in 'ta-dum' sesi ya da Apple'ın Mac'lerinde kullandığı başlangıç sesi bunlara örnek olarak gösterilebilir. Artık Wikipedia da kendine ait ikonik bir sese sahip.

Tüm İnsanlığın Bilgisinin Sesi” olarak adlandırılan bu ses, kitap sayfalarının dalgalanması, klavye tıklamaları ve sentezlenmiş tonlardan oluşuyor.

Wikipedia’ya uygun bir şekilde, dört saniyelik ses topluluk kaynaklı oluşturuldu. Wikimedia Vakfı, “görsel logoların bir seçenek olmadığı projeler” için bir sesli logo bulma yarışmasına ev sahipliği yaptı. 3.000'den fazla gönderimden sonra, Thaddeus Osborne tarafından yaratılan kitap ve klavye seslerinin ardından gelen sıcak, mutlu notalar seçildi.

Bir Nükleer Bilim Adamı olan Osborne, kazanan sesin yaratıcısı olması nedeniyle için 2.500 dolar ödül alacak. Ayrıca Wikimedia, ses logosunun son halini almasına yardımcı olması için profesyonel bir kayıt stüdyosuna ücretsiz seyahat sağlayacak.

Vakıf, tamamlanmış sesi bu yılın Haziran ayına kadar kullanıma hazır hale getirmeyi amaçlıyor.