Win32 uygulamaları mağazaya girdi!

Klasik masaüstü programları Windows 10'un mağazasında görünmeye başladı; ancak...

Win32 uygulamaları mağazada!

Microsoft, sahibi olduğu Win32 uygulamalarından bazılarını Windows Store'a yerleştirmeye başladı. Mağazada görünmeye başlayan uygulamalar arasında WordPad, XPS Viewer, Windows Fax and Scan ve Microsoft Character Map var.

Microsoft'un klasik masaüstü uygulamalarını Windows Store'a getirme projesi Project Centennial'in çalışabilmesi için Windows 10 Anniversary Update'e ihtiyacınız var. Bu güncelleme henüz yayınlanmadığından, uygulamaların herhangi birini indirmeniz mümkün olmuyor. Yeni uygulamaların en son Insider yapılarında bile indirilmediği söyleniyor.

Yazılım devi, Win32 uygulamalarını UWP uygulaması olarak paketlemeye izin veren Desktop App Converter'ı geçen günlerde indirmeye sunmuştu. Ancak bu şekilde üretilen uygulamalar, yalnızca x86 işlemcilerde çalışıyor; yani Centennial uygulamaları Windows'lu telefonunuzda çalışmıyor.

Peki yeni UWP uygulamalarını ne zaman indirebileceğiz? Buna pek gerek olmayacak gibi görünüyor, çünkü bu uygulamaların çoğu Windows 10 ile ön yüklü olarak geliyor ve kaldırılabiliyor. Firma, bu yolu uygulamaları kaldıranların onları tekrar yükleyebilmeleri için sunmuş olabilir.

Sözkonusu uygulamaların mağaza bağlantılarını merak ediyorsanız, aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Okuyucu Yorumları