Windows 10 güncellemelerinde değişiklik!

Windows 10'un güncelleme şeklinde yapılan değişiklik, uzman kullanıcıları yakından ilgilendiriyor!

Bir Windows 10 yok oldu!

Windows 10'u Medya Oluşturma Aracı (MCT) yoluyla yüklemeyi düşünenlerdenseniz, sizi biraz üzecek bir haber var. Microsoft'un yeni yayınladığı Kasım güncellemesinin indirilebilir sürümünün kaldırıldığı ortaya çıktı. Yani araçla hazırlayacağınız kurulum medyası, Temmuz'da yayınlanan Windows 10 olacak.

ZDNet'ten Ed Bott'un yaptığı bu keşfe cevap veren Microsoft, değişikliğin kasıtlı olarak yapıldığını, "gelecekteki yüklemelerin Windows Update yoluyla yapılması gerektiğine karar verdiklerini" söyledi. Daha kötü olan ise, Windows 7 veya 8.1'li PC'nizi yapı 10240 Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak bugün Windows 10'a yükseltirseniz, Kasım güncellemesini bir ay boyunca alamayacak olmanız. Microsoft'un Kasım güncellemesine yönelik sıkça sorulan sorular sayfası, Windows 10'u yükledikten sonra 31 gün geçmemişe Kasım güncellemesinin hemen sunulmayacağını söylüyor. Bunun nedeni, kullanıcılara önceki Windows'a geri dönme olanağı sunmak.

Bott'a göre Microsoft, indirme sayfasında bu değişiklikle ilgili yalnızca bir satırlık şu uyarıyı gösteriyor: "Bu indirmeler, Windows 10 PC'nizi Kasım güncellemesine güncellemek için kullanılamaz." Yani uyarıyı görmediyseniz, küçük bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Değişiklik, MCT ile uğraşmayan çoğu kullanıcıyı etkilemeyecek. Ancak ön yükleme yapabilen bir Windows 10 medyası oluşturmak isteyenler, bunu en güncel Windows ile yapamayacaklar.

Okuyucu Yorumları