Windows 10 mağazasındaki uygulamalar ne kadar yeni?

Windows 10 mağazasındaki "Yeni ve yükselenler" bölümünde yapılan bir araştırma, Microsoft'un canını sıkan gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Windows 10'dan can sıkan haber!

Windows 10'un uygulama mağazasındaki "Yeni ve yükselenler" bölümünü inceleyen bir geliştirici, bu bölümdeki uygulamaların pek de yeni olmadığını, üstelik yükselmediğini keşfetti. Kısacası buradaki uygulamalar, yeni değil çoğunlukla eski uygulamalardan oluşuyor.

Bugün bir işletim sisteminiz varsa ve geniş bir kitleye ulaşmak istiyorsanız, uygulama mağazanızda sunduğunuz uygulamaların kalitesi ve çeşitliliği büyük önem taşıyor. Ancak Microsoft, Windows Phone'daki ağrılı tecrübelerinden sonra aynı sorunu bir kez daha yaşıyor gibi görünüyor. Microsoft'un MVP ünvanına sahip yazar Matt Lacey, Windows 10 mağazasındaki bölümlerin zaman içindeki değişimini izledi. Lacey'in "Yeni ve yükselenler" kategorisinin ilk sayfasında yaptığı keşifler ise pek iç açıcı olmadı.

Geliştiricinin raporuna göre 122 günden fazla süren testte listeye 202 yeni girdi eklendi; ancak listedeki uygulamalardan 65'i, aynı listeye 3 veya 4 kez girdi. 4 aylık süre içinde "Yeni ve yükselenler" bölümünde toplam 209 farklı uygulama listelenirken, listenin en tepesine yükselenler, burada ortalama 40 gün durdular.

Bir başka ifadeyle test süresinin başlangıcında listede bulunan 72 uygulamanın 62'si, 122 gün sonra hala "yeniler" listesinde gezmeyi sürdürüyordu. Hayal kırıklığı yaratan bu durum, Microsoft'un uygulama mağazasının halen diğerlerinin gerisinde olduğunu gösteriyor. Microsoft bu sorunu çözemezse geliştiriciler ve kullanıcılar, zamanla Windows mağazasını terk edebilir ve Windows Phone'da yaşananlar tekerrür edebilir.

Okuyucu Yorumları