Windows 10 Steam'in Üçte İkisine Hakim

Steam'in açıkladığı rakamlar, Windows'un son işletim sistemi sürümünün yükselişini gözler önüne seriyor.

Windows 10 yükselmeye devam ediyor!

Steam'deki en son istatistiklere göre, oyuncuların üçte ikisinden fazlası Windows 10 kullanıyor ve Windows 7 kullanımındaki düşüş hızlanarak devam ediyor.

Steam'in, kullanıcıların PC'lerinde CPU, GPU ve işletim sistemi açısından bilgisayarlarında neler çalıştırdığını kontrol eden en son donanım ve yazılım araştırması, kullanıcıların % 66.92'sinin Windows 10'un 64-bit sürümünü kullandığını ve buna % 0.23 oranındaki 32-bit Windows 10 kullanıcılarının eklenmesi ile bu oranın %67,15'e ulaştığını ortaya çıkardı . Bu, Windows 10'un Steam üzerindeki kullanım oranı açısından bir önceki aya göre % 2'den fazla bir artışa işaret ediyor.

Windows 7'ye gelince, % 25,1 kullanım oranında seyreden işletim sistemi (bu oranın %23,79'unu 64-bit Windows 7 sürümü teşkil ediyor), geçen aydan bu yana kullanım oranında neredeyse % 2,2'lik bir düşüş gösterdi. Bu kayıp, kabaca Windows 10'un yaşadığı artışa da karşılık geliyor. Windows 8 ise 3.54 oranında sabit kalırken, Windows sürümlerinin dışında kalan Steam oyuncularının % 3.27'sini macOS ve % 0.82'sini Linux kullanıcıları teşkil ediyor. Linux kullanıcılarının dörtte biri de Ubuntu 18.04.2 LTS 64-bit kullanıyor.

Bu istatistikler özellikle Windows 10'un üçte ikisine hakim olduğu Steam kullanıcılarında yaşadığı artışın tamamen Windows 7'den yükselten kullanıcılar sebebiyle olduğu göz önüne aldığında oldukça ilgi çekici.

Windows 7'nin artık Steam'deki oyuncuların sadece dörtte biri kadarını teşkil etmesi de uzun sürmeyebilir: Windows, eski işletim sistemi için sunduğu güvenlik güncellemelerini önümüzdeki yılın başında durduracak ve bu da firmalar ve oyuncular için Windows 7'nin gözden düşmesi anlamına geliyor. Bununla birlikte Windows 10, analitik şirketi Netmarketshare'e göre bu yılın Ocak ayında genel masaüstü işletim sistemi pazar payı bakımından Windows 7'nin sahip olduğu birinci sırayı devraldı.

Netmarketshare'in son raporunda, Mart ayı için, Windows 10 %43.6 kullanım alanına ulaşırken Windows 7 %36.5 kullanım oranında seyretti. Rakip analitik firması StatCounter'a göre tablo biraz farklı: Windows 10'un kullanım oranı %55'i aşarken Windows 7'nin kullanım oranı % 33'e kadar düştü. Elbette ki bu istatistiklerin hiçbiri, Windows 10'un oyuncular tarafından bu denli benimsenmiş olması kadar etkileyici değil.

Okuyucu Yorumları