Windows 10'a yepyeni bir web tarayıcısı mı?

Microsoft, Windows 10'la birlikte yılların tarayıcısı IE'yi ikinci plana atabilir!

Windows 10'a yeni tarayıcı!

Windows 10'un hakkında önümüzdeki ay daha çok bilgimiz olacak, ancak şimdiye kadar öğrendiklerimiz de pek az sayılmaz. ZDNet kaynaklı yeni bir bilgiyse şimdiye kadar çoğumuzun Internet Explorer ile geleceğini tahmin ettiği işletim sisteminin yepyeni bir web tarayıcısı sunacağını söylüyor.

"Spartan" adı altında geliştirilen bu yeni tarayıcının Internet Explorer'ı temel almayan, yepyeni bir yazılım olacağı söyleniyor. Internet Explorer'a bağlılığıyla bilinen Microsoft'un böyle bir değişiklik yapması oldukça şaşırtıcı. Windows 10'un şimdiye kadarki tüm önizleme sürümlerinde web tarayıcısı olarak Internet Explorer bulunmaktaydı.

Yeni web tarayıcısının şu an IE'nin kullandığı WebKit yerine Microsoft'un Chakra JavaScript ve Trident motorlarını kullanacağı iddia ediliyor. Geriye yönelik uyumluluk için Windows 10'un hem Internet Explorer 11 (veya biraz güncellenmiş bir sürüm) ve Spartan ile birlikte gelebileceği söyleniyor. "Spartan" şimdilik bir kod adı olduğundan yeni tarayıcının adını muhtemelen Microsoft'un Ocak ayındaki etkinliğinde öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları