Windows 10'da Eski Ses Kontrolünü Geri Getirin!

Bu ince ayarla kolaylıkla Windows 10'a Windows 7'deki ses kontrolünü geri getirmeniz mümkün!

Windows 10'da eski ses kontrolü!

Birçok kişi (bazıları istemeden) Windows 10'a geçiş yapmış olsa da, kimi özelliklerin Windows 7'deki halini daha çok sevenler var. Neyse ki Windows 10'u Windows 7 gibi görünen bir hale getirmek o kadar da zor değil, hatta kaybolan birçok iyi özelliği bazı yöntemlerle geri getirebilirsiniz.

Windows'un kendisi bu ince ayarların çoğu için kendisi seçenek sunmadığı için, çoğu zaman üçüncü parti yazılımlara mecbursunuz. Ama ilginçtir ki eski ses kontrolü için hiçbir ek yazılım yüklemenize ihtiyaç yok, Windows 10 bunu doğrudan geri getirmenize izin veriyor.

Bu ince ayarı yapabilmek için Kayıt Defteri'ni açmalısınız. Unutmayın, Windows'un Kayıt Defteri'ni karıştırmak sisteminize zarar verebilir, o yüzden talimatlara dikkatle uymalısınız. Başlat menüsüne regedit yazın, yönetici olarak çalıştırmasına izin verin, aracı çalıştırın ve başlayın.

Aşağıdaki yere ulaşmak için soldaki kısımdaki ağacı kullanın:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Buraya vardığınızda, soldan CurrentVersion klasörünü sağ tıklayın. Yeni > Anahtar'ı seçin. MTCUVC olarak adlandırın.

Şimdi yeni oluşturduğunuz bu MTCUVC anahtarına sağ tıklayın ve Yeni > DWORD (32-bit) Value'yi seçin. Buna EnableMtcUvc deyin ve değerini 0'da bıraknı. Tüm yapmanız gereken bu, şimdi Kayıt Defteri penceresini kapatabilirsiniz. Artık Sistem Çubuğu'ndaki ses simgesini tıkladığınızda, eski tarz panelin açıldığını göreceksiniz.

Bu değişikliği geri almak için, tek yapmanız gereken Kayıt Defteri'nde aynı noktaya giderek EnableMtcUvc değerini silmek.

Ama unutmayın, eski ses panelini gerçekten istemediğiniz sürece, yeni sürümü kullanmaya devam etmelisiniz. Windows 10 ses çubuğu bir menüye girmeden kolaylıkla çıkışları değiştirebilmenizi sağlıyor, yani daha kullanışlı. Ayrıca, Windows 10 tasarımına daha çok uyuyor.

Siz hangi ses kontrolünü tercih ediyorsunuz? Hiç Windows 10'un başka kısımlarını Windows 7 gibi yapmak için kurcaladınız mı? Neleri tercih ettiğinizi bizimle yorumlarda paylaşın!

Okuyucu Yorumları