Windows 10'u Alın (GWX) aracına veda vakti!

Microsoft, belki biraz geç de olsa, bazılarımızı nefret ettiren GWX aracına baltayı vurdu!

Windows 7 ve 8.1'e sevinçli haber!

Microsoft, bugün yayınladığı bir güncellemeyle "Windows 10'u Alın" (GWX) uygulamasını nihayet bilgisayarlardan kaldırmaya başladı.

Windows 10'a ücretsiz geçiş fırsatından yararlanmanızı sağlayan uygulama, aslında 29 Temmuz'da işlevini yitirmişti. GWX'i kaldıran KB3184143 adlı güncelleme, Microsoft'un açıklamasına göre "Windows 10'u Alın uygulamasını ve 29 Temmuz 2016'da tamamlanan ücretsiz Windows 10 teklifiyle ilgili diğer yazılımları kaldırıyor". Burada "diğer yazılımlar" ile tam olarak neyin kastedildiği ise bilinmiyor.

GWX ile karşılaşmayanlar için hatırlatalım. Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının karşısına çıkan bu araç, kullanıcıları Windows 10'a geçmeye ikna etmek için birçok numaraya başvurmuştu. Bu numaralar arasında pencereyi kapatmanın "yükseltmeyi onaylamak" anlamına gelmesi, 29 Temmuz'a doğru geri sayan bir sayaç, iptal düğmesi bulunmayan, yalnızca "Şimdi yükle" ve "Sonra yükle" düğmelerini sunan ekranlar ve fazlası vardı.

Buradaki makaleye göre Windows 10'a ücretsiz geçmenin yolu halen kapanmış değil. Windows 7 veya 8.1 anahtarlarının Windows 10'a henüz hiç geçmeyen kullanıcılarda bile halen çalıştığı söyleniyor. Bunun yanında ücretsiz yükseltme süresi içinde Windows 10'a geçip geri dönenler, Windows 10'un lisansına sahip olduklarından, diledikleri zaman Windows 10'a ücretsiz olarak geçiş yapabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları