Son Windows 11 güncellemesinin, bazı antivirüs uygulamalarını bozduğu ortaya çıktı

Yayınlanan yeni bir Windows 11 güncellemesinin, bazı antivirüs uygulamalarını fena halde bozduğu ve sistemleri riske attığı ortaya çıktı. Neyse ki...

Windows 11 güncellemesi, antivirüs yazılımını bozdu

Trend Micro’nun söylediğine göre, son Windows 11 güncellemesinin ön izleme sürümü şirketin bazı antivirüs ve güvenlik ürünlerinin önemli parçalarını bozuyor. Bu sorunlar, Trend Micro'nun bir dizi iş güvenliği çözümünü ilgilendiriyor ve hasara, yeni piyasaya sürülen isteğe bağlı Windows 11 (ve Windows Server 2022) güncellemesi (KB5014019 düzeltme eki) neden oluyor.

Bleeping Computer, Trend Micro'nun KB5014019'un bazı ürünlerin Kullanıcı Modu Kancalama (UMH) bileşeniyle bir uyumluluk hatasına neden olduğunu ve bu durumun diğer "gelişmiş" özelliklerin yanı sıra endişe verici bir şekilde fidye yazılımı korumasını rayından çıkardığını tespit etti.

Etkilenen Trend Micro ürünleri arasında Worry-Free Business Security Advanced 10.0, Worry-Free Business Security Services 6.7, Apex One 2019, Apex One as a Service 2019, Deep Security 20.0, Deep Security 12.0 bulunuyor.

Ancak bu güvenlik çözümlerinden birini kullanıyor olsanız bile, Windows 11 güncellemesinden etkilenmeme ihtimaliniz var. Zira Trend Micro, bunun güncellemeyi yükleyenler için "olası bir sorun" olduğunu, kesin bir sorun olmadığını, ancak yine de yamayı çalıştırmanın açık bir risk olduğunu belirtiyor.

Neyse ki, KB5014019 gibi güncellemeler isteğe bağlı şeklinde yayınlanıyor ve hala test aşamasında olması sebebiyle bunları yüklemeniz zorunlu değil. Etkilenen Trend Micro tekliflerinden birini kullanıyorsanız, güncellemenin test edilmiş ve resmi olarak yayınlanmış sürümünü beklemenizde fayda var.