Windows 7'de korkutan artış!

Windows 7'nin kullanım oranı hızla artıyor ama artan sadece bu oran değil, dahası da var...

Windows 7'ye birşeyler oluyor

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre Windows 7'ye kötü yazılım bulaşma oranı, bu yıl yüzde 182 oranında arttı. Ancak bu çarpıcı yükselişe rağmen işletim sistemi artık eski kalan Windows XP'ye oranla 2-3 kat daha güvenli.

Microsoft bu durumun pek çok farklı sebebi olduğunu ve bilinçsiz kullanıcıların bunlar arasında öne çıktığını belirtti. Ne var ki, Microsoft Trustworthy Computing Group yöneticisi Tim Rains, diğer unsurların da yabana atılmaması gerektiği görüşünde: "Burada sözkonusu olan çeşitli unsurlar var. Örneğin XP'de, bu platformda daha etkin çalışan bazı kötü niyetli yazılımlar nedeniyle işletim sisteminin etkilenme oranının arttığını gördük. [Ayrıca] dünyanın başka yerlerinde [kullanıcılar]Windows'u güncelleme konusunda çok farklı davranışlar sergiliyor."

Öte yandan güvenlik araştırmacıları sebebin Windows 7'nin popülaritesi olduğu görüşünde. nCircle Security Güvenlik Operasyonları Yöneticisi Andrew Storms "Windows 7, hem şirketler, hem tüketiciler nezdinde kabul gören ilk platform oldu. Microsoft uzun zamandır böyle bir kabulleniş görmemişti. Pazar hareketlerine bakıldığında saldırganların da bunları takip etmesi ihtimali yüksek" diyor

Windows 7 bu sene popülaritesini daha da arttırdı. Ölçüm şirketi Net Applications'un verilerine göre Haziran 2011 - Haziran 2012 arasında Windows 7'nin kullanım payı yüzde 45 arttı.

Microsoft'un yayınladığı rakamlar, Windows 7'nin yine de pazarda halen büyük paya sahip olan Windows XP'den daha güvenli olduğu inancını destekliyor. Bu da kullanıcıların işletim sistemlerini yenilemesinden yana olan Microsoft ve endüstri analistlerine ikna için kullanabilecekleri bir kanıt oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları